❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nefunkcne parent queue?

Návody a problémy s konfigurací.
midnight_man

Nefunkcne parent queue?

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

Pouzivate niekto Parenty v queues?? Zistil som že na 2 miestach mi nepočíta dáta niektorých klientov parente... dajme tomu 2 ks klientov počíta do parentu a ostatných vobec neukazuje. Aj keď im tečie 2-3mbps...v parente tečie 0. Je tam ROS 5,7 a na druhom 5.9 ....stretol sa s tym niekto? diky
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

simple queue/queue tree parrent?
jestli QT tak samozrejme parrenty pouzivaji vsichni a neni s tim problem
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

simple...na inych miestach to funguje normalne, len tu som si vsimol ze niektori klienti maju natahane 20-30Gb a v parente je 500m.

parent je 2.0/24
počíta len klienta s IP 2.15 ....ostatných to ignoruje.

aj keď odstránim z parentu adress a nechám 0.0.0.0/0 stale pocita len toho jedneho klienta...už som z toho somar
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

chalani pozoruje tento problem ešte niekto? 10 ipeciek v parente a parent má celkovy objem dat 12gb pritom ipcky dokopy maju cez 30Gb. Uz som z toho na nervy, niektoré IPcky parent ignoruje! Vyriesil to niekto?

Je to rozdelené na 2 parenty jeden od 06:00 - 1d a druhý od 00:00 do 06:00 teda denné a nocné queue....v obidvoch parentoch su rovnaky ludia.

Skusali sme uz vselico (napr vypisat casove obmedzenie iba v parent queue a v klientych SQ pod parentom uz nie) chvilu to slo...zas to prestalo ist. Sranda je taká ze masiny ako RB750, 1100, 2011 to zrejme nerobia...robia to vacsinou 411tky, Groove a podobne.

Kazda rada draha..diky
0 x

gastan1

Příspěvekod gastan1 » 12 years ago

Niektore rb si ziju vlastnym zivotom a pri SQ zvlast, raz pri problemoch podobneho druhu pomohlo zmazat vsetky queue, reboot a slo to, inokedy az tvrdy reset a nova konfiguracia, niekedy najnovsia verzia Ros. SQ sa uplatnuju v rade za sebou tak ci nebude problem s tym casom a poradim ktore sa v SQ uplatnuje, mozno by som skusil radsej script na ten den/noc.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

Hej presne...ziju vlastnym zivotom :D je to pekné choré!

Co myslim tym ze sa uplatnuju v rade za sebou? toto časovanie funguje normalne (pokial to nie je podelene na parenty). Ako skriptom poviem kto ma mat aku rychlost kedy? to sa neda :( kazdy ma inu.
0 x