❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

vtipné fotografie

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Gemb

Re: vtipné fotografie

Příspěvekod Gemb » 8 years ago

Pripojenie pre celu bytovku...nanostation loco na tycke bleskozvodu...indoor kabel utp...na povale plastova krabica s najlacnejsim unmanaged switchom. To sa potom robia nety za 5€ :lol:
PowerBeam je moj :wink:
IMG_20161012_155229.jpg
1 x

Salamander

Příspěvekod Salamander » 8 years ago

Gemb píše:PowerBeam je moj :wink:

Mozna ta fotka zkresluje, ale ten PowerBeam teda taky nemas zrovna daleko od toho bleskosvodu ...
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 8 years ago

Presne.Obe instalace sou blbe.. :lol: :lol:
a.) do kominove telesa se nema zasahovat (vrtat)
b.) nedodrzujes bezpecny odstup od hromosvodu.
0 x

Gemb

Tak chytraci a kde by ste to potom namontovali ked nieje kde? Moja antena je na kraji komina inam ju posunut neviem, jedine na neviditelny drziak :lol: Boli by dve moznosti, spravit stoziar na jednu antenu pre jedneho klienta (klient nezaplati) alebo to nepripojit? Zvolil som tretiu moznost, pripojit z komina....
0 x

Standula
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Standula » 8 years ago

Gemb píše:Tak chytraci a kde by ste to potom namontovali ked nieje kde? Moja antena je na kraji komina inam ju posunut neviem, jedine na neviditelny drziak :lol: Boli by dve moznosti, spravit stoziar na jednu antenu pre jedneho klienta (klient nezaplati) alebo to nepripojit? Zvolil som tretiu moznost, pripojit z komina....

https://www.discomp.cz/default.asp?cls= ... kom%C3%ADn
A můžeš si udělat stožár na straně na jaké chceš - daleko od bleskosvodu. Doba montáže cca 30min. Drží to jako čert.
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 8 years ago

Standula píše:
Gemb píše:Tak chytraci a kde by ste to potom namontovali ked nieje kde? Moja antena je na kraji komina inam ju posunut neviem, jedine na neviditelny drziak :lol: Boli by dve moznosti, spravit stoziar na jednu antenu pre jedneho klienta (klient nezaplati) alebo to nepripojit? Zvolil som tretiu moznost, pripojit z komina....

https://www.discomp.cz/default.asp?cls= ... kom%C3%ADn
A můžeš si udělat stožár na straně na jaké chceš - daleko od bleskosvodu. Doba montáže cca 30min. Drží to jako čert.

Přesně tak. 8)
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

ó ano toto je zajimave reseni, podobne robusnejsi pouzil kolega na drzeni Waxky a Tyhanky 65cm, nejsou to zadne male anteny, panovala lehka neduvera, ale fakt to drzi jak pribetonovane. Co se vrtani do komina tyce, kdyz to majitel chce, tak co naplat, jeho komin, jeho pruser...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Gemb

Pekne...ale stale budem na komine. Vzdy na komin davam T konzolu. V tomto pripade je mi jasne, ze to nieje idealne ale vzdy lepsie ako to co tam uz bolo. Na taketo ucely by vola najlepsia podskridlova konzola avsak je to dobre na vsesmery typu nanostation...sxt a pod co nepouzivame. Powerbeam by to neudrzalo.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 8 years ago

ta páska omotaná okolo komína bude tomu hromosvodu blíž než to má třeba teď
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 8 years ago

a co treba http://www.aspa.cz/drzak-anteny-pod-str ... 50-z106135 a muzes to dat na strechu kam chces
0 x

Gemb

ppp76 píše:a co treba http://www.aspa.cz/drzak-anteny-pod-str ... 50-z106135 a muzes to dat na strechu kam chces

Mal som tu cest pouzivat tuto konzolu a ako som hovoril, tato konzola je max na sxt alebo nanostation. Parabolu by som na to nedal, mozes tu zatiahnut akokolvek, na tom pase to bude mat vzdy tendenciu tocit sa.
Ked to tak zhrnem tak ci to bude nakomine upevnene konzolou alebo opasanim tak po zasahu bleskom to asi aj tak neprezije ani jedna varianta lebo prepetie. Na tom zberaci to po zasahu blesku ani nenajdem...par ludi volalo po burke stylom....prosim vas po burke nam nejde net (otazka, mate to v elektrike...)no mame vsetko v elektrike ale viete, to zariadenie na streche tam uz nemam, je tam len taky kyptík :lol: :lol: :lol:
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 8 years ago

Gemb píše:Mal som tu cest pouzivat tuto konzolu a ako som hovoril, tato konzola je max na sxt alebo nanostation. Parabolu by som na to nedal, mozes tu zatiahnut akokolvek, na tom pase to bude mat vzdy tendenciu tocit sa.
Ked to tak zhrnem tak ci to bude nakomine upevnene konzolou alebo opasanim tak po zasahu bleskom to asi aj tak neprezije ani jedna varianta lebo prepetie. Na tom zberaci to po zasahu blesku ani nenajdem...par ludi volalo po burke stylom....prosim vas po burke nam nejde net (otazka, mate to v elektrike...)no mame vsetko v elektrike ale viete, to zariadenie na streche tam uz nemam, je tam len taky kyptík :lol: :lol: :lol:

Ty my tady tyhle konzolky pod tašku používáme často a dáváme na to jak NSLOCOM5 tak PowerBeam M5 a absolutně bez problémů. Všechno drží, přitáhnutý je to ke střešním latím 2-3 samořeznýma s podložkama. Na trubce je to přitáhnutý NSLOCOM5 černýma páskama a bez problémů, stejně tak PBM5 je přitáhnutý a ani se nehne. Horší je tam pak výkyv, když se do toho opře vítr, ale to záleží jaká je krytina. Jestli klasická stará pálená, tam je to podle mě nejhorší nebo novější Tondach, kde je možnost najít i větrací díru a taška tak vůbce není zvednutá.
0 x

Gemb

Aj takto u nas niektori ISP robia..."optiku" v dedine ala natahane ethernety po stlpoch s elektrikou. Sem tam niekde krabica so switchom, ked neni switch tak ku klientovi 2 kable, 1 privod a druhy ide asi dalej k dalsiemu klientovi. Kabel pripaskovany k vedeniu miestneho rozhlasu. Vonkajsie zavesne FTP im nic nehovori....kto vie ako to chodi pocas burok a ako vobec napajaju tie switche na stlpoch...asi maju klienti POE na ten switch :lol:
IMG_20161014_164333.jpg

IMG_20161014_164350.jpg

IMG_20161014_165210.jpg
1 x

Gemb

Switch na stlpe zavrety v krabici, cca 6 ethernetov do toho ide :lol:
IMG_20161014_172448.jpg
0 x

martinko

Příspěvekod martinko » 8 years ago

Tak toto je iny extrem, hlavne ta cast umelohmotneho otvoru zo skatule z kabla, to je akoze kde tahane, v akej obci? ...ved tam sa musia technici inak nabehat, aby to vobec fungovalo, ked je to len eskapaskami pouchytavane a taha sa to z domu do domu a napajanie ako pises, musi byt asi od klientov :-D
1 x