❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
	Mrazy a strasti ISPíků
Re: Mrazy a strasti ISPíků
Mě začali odcházet u klientu WA2204A. Mám tu ještě pár kusů a mráz jim vůbec nesvědčí.
							- Přílohy
- 

- graph_wifi.png (27.57 KiB) Zobrazeno 2335 x

0 x 

hunkao píše:Mě začali odcházet u klientu WA2204A. Mám tu ještě pár kusů a mráz jim vůbec nesvědčí.
Logicke kdyz to neni outdoor a jeste je to nejvetsi shit co sem videl.
		0 x 

Na pár malých sajtech máme ještě Linuxáka s PCI XI  626 a HDD  ,prostě kompletní PC. O mrazech se přetrhnul drát vysokeho napeti pro vesnici... PC nemelo napajeni zmrzlo... Po zapnutí a několikach pokusech HDD erorr HD nenalezeno . Věděli jsme že tam nebude do nekonečna PC ,ale nemuselo zrovna ted.

0 x 

lyra píše:Na pár malých sajtech máme ještě Linuxáka s PCI XI 626 a HDD ,prostě kompletní PC. O mrazech se přetrhnul drát vysokeho napeti pro vesnici... PC nemelo napajeni zmrzlo... Po zapnutí a několikach pokusech HDD erorr HD nenalezeno . Věděli jsme že tam nebude do nekonečna PC ,ale nemuselo zrovna ted.
posledni jsme odstranovali ze site minulou zimu za podobnych podminek
 Ono se to vrati na elektrice..
 Ono se to vrati na elektrice..
		0 x 

- midnight_man
to je reálne zmrznutie PClyra píše:Na pár malých sajtech máme ještě Linuxáka s PCI XI 626 a HDD ,prostě kompletní PC. O mrazech se přetrhnul drát vysokeho napeti pro vesnici... PC nemelo napajeni zmrzlo... Po zapnutí a několikach pokusech HDD erorr HD nenalezeno . Věděli jsme že tam nebude do nekonečna PC ,ale nemuselo zrovna ted.

0 x 

Už mám na síti jen dvě PCčka jako AP, vše ostatní šlo do kopru minulou zimu. Mrznou na tom kondíky a CMOS baterky.

0 x 

- 
				neverhappy
lyra píše:Na pár malých sajtech máme ještě Linuxáka s PCI XI 626 a HDD ,prostě kompletní PC. O mrazech se přetrhnul drát vysokeho napeti pro vesnici... PC nemelo napajeni zmrzlo... Po zapnutí a několikach pokusech HDD erorr HD nenalezeno . Věděli jsme že tam nebude do nekonečna PC ,ale nemuselo zrovna ted.
To je presne jako ode mne. U nas jeden s Kite vyskratoval vysoke napeti a 2,5 hod nejela elektrika. Po zapnuti router pc router nenajel. Odvezu dom, tam najel. Znovu na stozar, vetr, zima, siberia a pc nenajelo, znovu dom a najelo. Pro sichr nahradni disk SSD kingston horkovzdusnou pistoli. Na stozaru nenajel po vymene HDD s me teple kapsy system najel.
Jinak mikrotik pipl, jako ze najizdi ale double pip jsem se nedockal.
V mezicase jsem vyrizoval hovory proc nejede net, kdyz elektrika uz 1 hodinu jede. A to jseem vsem poslal sms do mobilu.
Takze nevim zda budou ssd disky nachylne na mraz. Nevim proc by meli byt.
		0 x 

Zaujimave, posledne tri dni, ako sa teplota vzduchu permanentne nedostala na teplejsu uroven ako -10st.C  zacali to nezvladat aj niektore Ovislinky (WL1120AP,WL-54650AP) aj jedna ALFA, signal siel dole, kolisa a zakusavaju sa. Su to kramy 4-6 rokov stare, zatial ani jednu zimu ani nemrkli..hmm.

0 x 

jo u me tez ovisy 5460 prestavaji fungovat, jakmile rozmrznou - normalne zacnou sami od sebe pracovat (bez restartu) :d

0 x 

Tak jsem byl dneska na dvou servisech kde vzdechlo Tx na mikrotiku u klienta. Scanovalo to vpohode jak mělo, ale nekonektlo se to. Oba vzdechlý kousky jsou RB711, s ještě kovovym eth portem . . .

0 x 

keksik píše:Zaujimave, posledne tri dni, ako sa teplota vzduchu permanentne nedostala na teplejsu uroven ako -10st.C zacali to nezvladat aj niektore Ovislinky (WL1120AP,WL-54650AP) aj jedna ALFA, signal siel dole, kolisa a zakusavaju sa. Su to kramy 4-6 rokov stare, zatial ani jednu zimu ani nemrkli..hmm.
to iste aj u nas

0 x 

kure05 píše:Tak jsem byl dneska na dvou servisech kde vzdechlo Tx na mikrotiku u klienta. Scanovalo to vpohode jak mělo, ale nekonektlo se to. Oba vzdechlý kousky jsou RB711, s ještě kovovym eth portem . . .
S tímto jsem zakládal toto téma. Zajímavé je že všechny 3kousky zdechly hned jak bylo -10C a nyní při -20 už žádné další nekolabují...
		0 x 

jj taky tak zatim jen dvě 711ky s kovovym konektorem a mmcx, doufam ze to alespon vyfiltruje ty spatne kusy, a v lete cekam dalsi vlnu az bude +30 stupnu

0 x 

mi včera umřela na bráně UPSka APC SUA5000, celé je to v technologickém domku, uvnitř bylo 14°C  

0 x 

no ale to snad neumrela zimou ne ?   mam teda shitoznejsi starsi upsky ruznych znacek vsude mozne,na pudach apod, a secko tepe ok.
 mam teda shitoznejsi starsi upsky ruznych znacek vsude mozne,na pudach apod, a secko tepe ok.
PW

mam teda shitoznejsi starsi upsky ruznych znacek vsude mozne,na pudach apod, a secko tepe ok.
 mam teda shitoznejsi starsi upsky ruznych znacek vsude mozne,na pudach apod, a secko tepe ok.PW
		0 x