❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mrazy a strasti ISPíků

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
hunkao

Re: Mrazy a strasti ISPíků

Příspěvekod hunkao » 13 years ago

Mě začali odcházet u klientu WA2204A. Mám tu ještě pár kusů a mráz jim vůbec nesvědčí.
Přílohy
graph_wifi.png
graph_wifi.png (27.57 KiB) Zobrazeno 2126 x
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 13 years ago

hunkao píše:Mě začali odcházet u klientu WA2204A. Mám tu ještě pár kusů a mráz jim vůbec nesvědčí.

Logicke kdyz to neni outdoor a jeste je to nejvetsi shit co sem videl.
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 13 years ago

Na pár malých sajtech máme ještě Linuxáka s PCI XI 626 a HDD ,prostě kompletní PC. O mrazech se přetrhnul drát vysokeho napeti pro vesnici... PC nemelo napajeni zmrzlo... Po zapnutí a několikach pokusech HDD erorr HD nenalezeno . Věděli jsme že tam nebude do nekonečna PC ,ale nemuselo zrovna ted.
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

lyra píše:Na pár malých sajtech máme ještě Linuxáka s PCI XI 626 a HDD ,prostě kompletní PC. O mrazech se přetrhnul drát vysokeho napeti pro vesnici... PC nemelo napajeni zmrzlo... Po zapnutí a několikach pokusech HDD erorr HD nenalezeno . Věděli jsme že tam nebude do nekonečna PC ,ale nemuselo zrovna ted.

posledni jsme odstranovali ze site minulou zimu za podobnych podminek :) Ono se to vrati na elektrice..
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

lyra píše:Na pár malých sajtech máme ještě Linuxáka s PCI XI 626 a HDD ,prostě kompletní PC. O mrazech se přetrhnul drát vysokeho napeti pro vesnici... PC nemelo napajeni zmrzlo... Po zapnutí a několikach pokusech HDD erorr HD nenalezeno . Věděli jsme že tam nebude do nekonečna PC ,ale nemuselo zrovna ted.
to je reálne zmrznutie PC :D
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Už mám na síti jen dvě PCčka jako AP, vše ostatní šlo do kopru minulou zimu. Mrznou na tom kondíky a CMOS baterky.
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 13 years ago

To je presne jako ode mne. U nas jeden s Kite vyskratoval vysoke napeti a 2,5 hod nejela elektrika. Po zapnuti router pc router nenajel. Odvezu dom, tam najel. Znovu na stozar, vetr, zima, siberia a pc nenajelo, znovu dom a najelo. Pro sichr nahradni disk SSD kingston horkovzdusnou pistoli. Na stozaru nenajel po vymene HDD s me teple kapsy system najel.
Jinak mikrotik pipl, jako ze najizdi ale double pip jsem se nedockal.
V mezicase jsem vyrizoval hovory proc nejede net, kdyz elektrika uz 1 hodinu jede. A to jseem vsem poslal sms do mobilu.
Takze nevim zda budou ssd disky nachylne na mraz. Nevim proc by meli byt.
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

Zaujimave, posledne tri dni, ako sa teplota vzduchu permanentne nedostala na teplejsu uroven ako -10st.C zacali to nezvladat aj niektore Ovislinky (WL1120AP,WL-54650AP) aj jedna ALFA, signal siel dole, kolisa a zakusavaju sa. Su to kramy 4-6 rokov stare, zatial ani jednu zimu ani nemrkli..hmm.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

jo u me tez ovisy 5460 prestavaji fungovat, jakmile rozmrznou - normalne zacnou sami od sebe pracovat (bez restartu) :d
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 13 years ago

Tak jsem byl dneska na dvou servisech kde vzdechlo Tx na mikrotiku u klienta. Scanovalo to vpohode jak mělo, ale nekonektlo se to. Oba vzdechlý kousky jsou RB711, s ještě kovovym eth portem . . .
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 13 years ago

keksik píše:Zaujimave, posledne tri dni, ako sa teplota vzduchu permanentne nedostala na teplejsu uroven ako -10st.C zacali to nezvladat aj niektore Ovislinky (WL1120AP,WL-54650AP) aj jedna ALFA, signal siel dole, kolisa a zakusavaju sa. Su to kramy 4-6 rokov stare, zatial ani jednu zimu ani nemrkli..hmm.

to iste aj u nas :-(
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

kure05 píše:Tak jsem byl dneska na dvou servisech kde vzdechlo Tx na mikrotiku u klienta. Scanovalo to vpohode jak mělo, ale nekonektlo se to. Oba vzdechlý kousky jsou RB711, s ještě kovovym eth portem . . .

S tímto jsem zakládal toto téma. Zajímavé je že všechny 3kousky zdechly hned jak bylo -10C a nyní při -20 už žádné další nekolabují...
0 x

Martin_H

Příspěvekod Martin_H » 13 years ago

jj taky tak zatim jen dvě 711ky s kovovym konektorem a mmcx, doufam ze to alespon vyfiltruje ty spatne kusy, a v lete cekam dalsi vlnu az bude +30 stupnu
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

mi včera umřela na bráně UPSka APC SUA5000, celé je to v technologickém domku, uvnitř bylo 14°C :(
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

no ale to snad neumrela zimou ne ? :) mam teda shitoznejsi starsi upsky ruznych znacek vsude mozne,na pudach apod, a secko tepe ok.

PW
0 x