❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nahrada P5GC

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
soooc

Nahrada P5GC

Příspěvekod soooc » 16 years ago

Nevite nekdo o necem podobnem? Tahle je nedostupna a asi uz nebude. Dik
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

mas recht, v alze uz po ni neni ani pamatka. A jinou desku s 6ti pci sloty taky nevidim.
Nastesti mam jeste tyto dve desky v zaloze.

nahradu zatim nevim
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 16 years ago

Hmm, ja uz pouze jednu :/ premyslim o to napsat primo na asus :?
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 16 years ago

Jinak jsem nasel desku aspon s 5x PCI jenze nevim jak mikrotik snese ICH9 :/
Gigabyte GA-P35-S3G - Intel P35 s produktovym cislem: GA-P35-S3G :)

update: i kdyz s tou dostupnosti je to stejne jako u p5gc :-/
0 x

Buchar

Příspěvekod Buchar » 16 years ago

Tak to by me taky dost zajimalo, cim to nahradit! P5GC byla dobra deska a nastesti mam dve nahradni ... ty si, ale necham! Ve spojeni s Intel Pentium Dual-Core E5200 2,5GHz 2MB 800MHz i dost vykonna kombinace!
0 x
Doktoři, lékárníci a poslanci při přečtení tohoto příspěvku jsou povinni zaplatit poplatek 30,-Kč provozovateli portálu.

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

taky jsem si jich raději koupil dost do rezervy, čím nahradit? Supermicro se dělá pořád, dokonce má 2 eth porty což takx není k zahození, cena je bohužel vyšší ale kdo to potřebuje, zaplatí, kdo ne, najde jiné řešení
0 x

reset

je potreba levna deska jako byl ten asus. Desku za 8tis nebudu davat na pudu, aby mi tu delalo "pouze router".
Je poteba levne reseni, ktere dela svoji praci.

Je nejaka deska, na ktere funguje MK3 spolecne s eth a RB14 ?
funguje, tim myslim, zda nezacne blbnout maximalni prutuk, jak je to obvykle.
0 x

Buchar

Ja to stejne nechapu u MikroTiku ... velmi mala podpora soucasneho hardwaru platofrmy x86 a take rada chyb ... v jedne verzi neco opravi, v druhe to pokazi ... furt jsme jako betatesteri .... na pocet ISP vyuzivajici MikroTik! Za tu dobu, by to snad mohlo byt kvalitavne nekde jinde! Myslim, ze by se panove z Litvy meli zamyslet. Z meho pohledu je spise dulezite, aby veci fungovali, nez aby jich byla premira a ja neustale zjistoval, ktery fw pouzit a nasiral testovanim klienty! Klienti nam neplati za betasluzby, ale za sluzby.
Naposledy upravil(a) Buchar dne 01 Nov 2008 22:20, celkem upraveno 1 x.
0 x
Doktoři, lékárníci a poslanci při přečtení tohoto příspěvku jsou povinni zaplatit poplatek 30,-Kč provozovateli portálu.

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

to delaji ty updaty ovladacu jinak si neumim predstavit kde se berou v novejsich verzich stale nove chyby a to nekdy dost zasadni, oni to snad vubec netestuji :(
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

no tak zase bych to tak černě neviděl. Musí se vzít v potaz že jinej systém kterej má takovýhle možnosti s dost přívětivim grafickym prostření prostě neni. Navíc s wifinama je problém vždy. Pokud si myslíte že jsme betatesteři tak se stačí kouknout jenom na updaty microsoftu. Tam se dá říct že jsme všichni betatesteři v masivnim měřítku.

Ale jinak ano, měly by litevci pohnout zadkem a kompilovat mikrotika i přímo na x64 nebo i686 a podobně a ne jenom i386 který dneska už skoro nikdo nepoužívá. Takhle to využívá jenom starý instrukční sady a přitom by to mohlo ject rychleji, používat SSE a podobně.

Jo a nevim co s tim Buchar děláš, že označuješ klienty za betatestery. Nasadil jsem už desítek RB411 s 3.10 až 3.15 a nemám žádnej problém.

Navíc buďme rádi, že maji vůbec verzi pro x86 protože by se na to mohly i vyfláknout a starat se jenom o RBčka.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

sauron

Příspěvekod sauron » 16 years ago

Leeonek píše:taky jsem si jich raději koupil dost do rezervy, čím nahradit? Supermicro se dělá pořád, dokonce má 2 eth porty což takx není k zahození, cena je bohužel vyšší ale kdo to potřebuje, zaplatí, kdo ne, najde jiné řešení

Bohužel taky na nových supermicro deskách mikrotik nebootuje (se southbridgem ICH9) :( :?
Sháněl jsem desku s fsb 1333 abych mohl pustit procesor na plnej výkon. Nakonec jsem nainstalil linux a zkouším mikrotika virtuálně. Jinak zatím nevím jak to na tom rozjet.
0 x

Buchar

hapi píše:......... a nevim co s tim Buchar děláš, že označuješ klienty za betatestery. Nasadil jsem už desítek RB411 s 3.10 až 3.15 a nemám žádnej problém.

Navíc buďme rádi, že maji vůbec verzi pro x86 protože by se na to mohly i vyfláknout a starat se jenom o RBčka.

Tak proc si myslim, ze jsme betatesteri, jsem uz nejednou objasnil. Nema vyznam se dohadovat a napadat. Ono by stalo za to, udelat male hlasovani. Pokud by vysledky hlasovani byli 30% pro tento nazor, tak je to kuse velke pravdy .... uvedene priciny :

neuveritelne mnozstvi chyb
vydavani jedne verze za druhou
az uzivatele zjistuji co vlastne nove jde ci nejde

S MS bych to moc nesrovanaval. Jinak toje posledni prispevek ode me na tema betatester.
0 x

Ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ladous » 16 years ago

Ja mam tuhle desku nasazenou a mam problem ze se mi asi po dvou dnech zasekla, mam ocekavat dalsi problem ? Mam ji v konfiguraci 6xR52 + c2d v3.10 , je pravda ze ji mam na jinem miste s verzi 2.9.51 a jede jiz 100dni .... dekuji za radu
0 x

reset

existuje nejaka x86 deska , na ktere by spolehlive behal MK , fungovala by na teto desce integrova sitovka, zaroven by v te desce fungovala RB14 a zaroven by mela tato deska vetsi pocet pci ? Pripadne nejaky kompromis mezi vsim tim
Pritom by tato deska stala rozumny peniz, tj. max do 3 tis czk. Neco jako P5GC

Soucasne desky jsou sice krasne, ale 3/4 integrovanych veci router nevyuzije a nevic maji malo pci rozhrani.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

zkusim ozivit. Existuje v dnesni dobe deska aspon s 5x PCI?
Hledal jsem a nic nenasel
0 x