❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

i4 nákup na fakturu? zapomeňte

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Selič
antispam: Ano

Re: i4 nákup na fakturu? zapomeňte

Příspěvekod Selič » 11 years ago

Zdravím,
nic špatného v tom dotazu nehledej, ale vždycky mě zajímalo, jakéže to jsou procesy, které se musí vykonat, abych nezaplatil fakturu do 14 dnů. Setkal jsem se s tím u zahraničních firem, které to nakonec vyřešily tak, že mi peníze posílá jejich účetní složenkou z pošty.

Ta věc, co to brzdí je SAP a standardy učetnictví, kdy proplacení čehokoliv musí podepsat minimálně dva lidi. Tehle proces generuje zpoždění 8 až 20 dní, kdy paradoxně častky v řádech milionů jsou zpracovány v polovičním čase než "korunové" položky. V tomhle procesu pak montér Pepa živí jednoho účetního, jednoho skladníka a jednoho manažera.
Člověk by z toho brečel, ale jak už někdo kdysi řekl: "jíst se chce a sloužit je nutno."
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

mpcz

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

Selič píše:
Zdravím,
nic špatného v tom dotazu nehledej, ale vždycky mě zajímalo, jakéže to jsou procesy, které se musí vykonat, abych nezaplatil fakturu do 14 dnů. Setkal jsem se s tím u zahraničních firem, které to nakonec vyřešily tak, že mi peníze posílá jejich účetní složenkou z pošty.

Ta věc, co to brzdí je SAP a standardy učetnictví, kdy proplacení čehokoliv musí podepsat minimálně dva lidi. Tehle proces generuje zpoždění 8 až 20 dní, kdy paradoxně častky v řádech milionů jsou zpracovány v polovičním čase než "korunové" položky. V tomhle procesu pak montér Pepa živí jednoho účetního, jednoho skladníka a jednoho manažera.
Člověk by z toho brečel, ale jak už někdo kdysi řekl: "jíst se chce a sloužit je nutno."

Aha,
vždycky jsem si myslel, že když někdo vyhodí z okna takový balík za SAP, je to proto, že mu to procesy usnadní, ne zkomplikuje. Dobře si pamatuji na své první setkání s tímto skvělým systémem, kdy kolega objednával rýče pro kabeláře celý jeden den a nakonec se mu to ani nepodařilo.
V čem tak asi může spočívat problém těch dvou lidí podepsat fakturu do 10 dnů, které třeba ani nějak moc nerozumí, takže ji ani nemůžou hluboce studovat?
mpcz, 23/09/2014
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

SAP je zlo. Jedna firma pro kterou dodáváme služby taky přešla na SAP. Když dělali objednávku na internet tak jim to přes SAP musela schválit matka v německu. Čili další prodloužení již tak pomalého průběhu objednávky v SAPu. Nejvíc mě dostalo když mě do telefonu říkal - kdyby vám někdo tvrdil jaký má SAP výhody, jak je dobrý atd.... NEVĚŘTE MU!!! :D
0 x

shooter

Příspěvekod shooter » 11 years ago

v i4 jsem dlouho nic nebral kromě panelu a aspa mě poslední dobou taky začíná prudit ale na fakturu daj to jo
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 11 years ago

mpcz píše:[
Zdravím,

Je to jednoduchý a nepotřebujeme na to ani ten SAP.
1)Každou přišlou faktury musí odsouhlasit 4 lidi
a) skladník jakožto ten, který zboží přebírá a odpovídá za to, že stav zboží, typ a počty kusů souhlasí s údaji na faktuře.
b) ten kdo zboží/službu objednal, zda odpovídá objednávce
c) člen vedení firmy, jakožto kontrolní mechanismus, jestli je objednávka relevantní
d) člen představenstva (opět kontrolní mechanismus)
2) poté faktura takto schválená odchází k účetní firmě na zaúčtování
3) po zapracování do účetnictví se vracé zpět do finančního na proplacení.

Když přijde na lámání chleba dokážem to i za den, ale vzhledem k tomu, že se tohle děje na 4 pobočkách, do toho lítaj dovolený a služební cesty cesty, atd to většinou pár dní trvá. U větších spol. je to normální. Telematika měla splatnost 90 dní, ČEZ pokud se nepletu půl roku.
Protočíme zboží řádově za miliony měsíčně, bez kontrol se v těhle řádech už fungovat nedá.

mpcz píše:Jinak ty podmínky Alternativa bych opravdu chtěl vidět, přijde mi to neskutečné ...
Asi to bude tím, že jsem malinká firma a kredit 100.000,- mi většinou stačí, ale už si ani nevzpomenu, že bych někde neměl bezproblémový kredit a platil na dobírku. (Samozřejmě kromě i4).
mpcz, 23/09/2014

Už ji nemám, je to cca 5 let stará záležitost, hodil jsem jí okamžitě do koše.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 11 years ago

Jo a děje se to kvůli tomu, že nějakej ten "Pepa montér" co nás všechny živí, má občas pocit, že jeho činnost není dostatečně ohodnocená a sem tam může mít potřebu se "pomoct i jinak". Pokud máte opravdu 100 procentní důvěru v zaměstnance, je pak tohle můžete vynechat. Ale v jedné akvizované společnosti řeším dva kousky Pepy montéra, který takhle zatnuli sekeru bratru za milion káblí.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 11 years ago

Stepane je to tak jak pises, sme cosi mensi jak ty, ale uz to proste take jinak nejde ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

asdewq

Příspěvekod asdewq » 11 years ago

bohuzial musim konstatovat ze sme urcite mensi ako vy dvaja ale tiez sme mali "Pepu montera" ktory tak dajak preskupil v nepozorovanej chvili obsah skladu... bol to definitivny koniec dovery voci zamestnancom a zaroven bohuzial i potvrdenim potreby vsetkych kontrolnych mechanizmov...
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

jen ještě mimochodem pokud chcete zaplatit kartou přes internet tak pozor zpoplatněno, no už nemám slov...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

divizna

Příspěvekod divizna » 11 years ago

Nevim, i4wifi pro me bylo casto zdrojem zajimavych inovaci, tuhle povest si ovsem hodne posramotili srotem PBM10, ktery tlacili pres nevoli znacne casti ceskych ISP (a jejich zakazniku).

V posledni dobe se mi zda, ze spis prodavaji elektrokola, LEDky a solarni panely nez jakekoliv bezdratove technologie. Napriklad jsem na jejich blogu, kde drive casto informovali i detailne o novinkach, nenasel zadne informace o novych UBNT produktech a jejich testy, a dalsi informace, ktere tam kdysi byvaly. Pritom my jsme rockety AC testovali a vysledky mame, ale hlavni distributor ne, zajimave.

Cenove je vetsinou i4wifi horsi nez konkurence.

A podle reakci evidentne nejsem sam, kdo si mysli, ze i4 uz neni nic moc.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

hlavni distributor ? zapomen :D ...
0 x
- programming
- development
- education

divizna

Příspěvekod divizna » 11 years ago

vychazim z jejich prezentace...

ze se da UBNT sehnat jinde, levneji a lepe, je vec druha.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

v ramci objemu dovozu bych rekl, ze to vede discomp
0 x
- programming
- development
- education

Ivan Bruna

Příspěvekod Ivan Bruna » 11 years ago

divizna píše:...my jsme rockety AC testovali a vysledky mame...

Výsledky těch testů by mě moc zajímaly. Můžeš se s námi o ně podělit? Díky!
0 x