❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Chybovost ethernet portů Summita ALTER

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
soucez
Kontaktovat uživatele:

Chybovost ethernet portů Summita ALTER

Příspěvekod soucez » 14 years ago

zdravím, máme jeden Summit Alter spoj, který vykazuje chybovost na ethernet portech a dělá to cca 5% PL Chybovost je vyloženě mezi RB433AH a jednotkou Alter. Jeho countery načítají Rx symbol Error packets a Rx CRC Error packets.
Zajímavé že druhá strana spoje také. Sice méně ale také. Jelikož jsme to měli zapojené jen UTP kabelem, přisuzovali jsme vinu tomuto, tak jsme zapojení udělali kvalitním FTP ale po připojení FTP to bylo ještě o moc horší PL byl třeba 50%.
Po znovuzapojení UTP se to vrátilo do původních hodnot do 5% PL
Celkem se na tom školíme a tak nesetkal se někdo s podobným problémem? Jsou tam tyto PoE injektory 52V http://www.shopmania.co.uk/shopping~online-network-accessories~buy-30w-high-power-gigabit-poe-injector-802-3at-level-one-poi-3000~p-14562685.html

Ale druhej spoj na Alterech v naprosto stejné konfiguraci jede perfektně a bez chybovosti. Jedna zásilka rádií i PoE injektorů.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

Vadny port na rb, vadny port na summitu, zateceny konekor na summitu, spatne nacvaknuty kabel, tohle vsechno to muze byt ;)
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:Vadny port na rb, vadny port na summitu, zateceny konekor na summitu, spatne nacvaknuty kabel, tohle vsechno to muze byt ;)

RBčko vylučuji. Přepojeno na jiný port a to samé. Když se napojíme přímo na notebook to samé. Kabely cvaknuty znova, konektory nové.
Že by byly oba summity vadné to se mi taky nepozdává. Možná ty PoE injektory ?? No zkusíme nahradit za jiné zdroje a uvidíme.

Co mi z tohoto ale plyne je to že slavné řešení Only ODU je k hovnu. Zlaté IDU+ODU
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

soucez píše:Co mi z tohoto ale plyne je to že slavné řešení Only ODU je k hovnu. Zlaté IDU+ODU

Mozna v provedeni summita ano. :)
0 x

Jardax
antispam: Ano

Příspěvekod Jardax » 14 years ago

Delka kabelu?
Jak uz jsem nekde tady vysvetloval, nekdy se dostava do problemu autonegation na rychlosti/duplexu, ale co malokdo sleduje i auto MDI/MDIX muze delat problem.
Na druhou stranu tyhle problemy sice zpusobuji ztratovost pruchozich dat, ale nejsou videt jako err na interfacu...
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

soucez ... no kdyz nekdo prekupuje eth port jako black-box .. a nevyviji si svuj .. pak je jasne, ze muzou byt "zahadne" problemy ............ ale aby se pouzitim lepsiho kabelu problem jeste zhorsil to je fakt hnus a uz vim, ze summit nikdy :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

soucez
Kontaktovat uživatele:

Dade_Marfi píše:soucez ... no kdyz nekdo prekupuje eth port jako black-box .. a nevyviji si svuj .. pak je jasne, ze muzou byt "zahadne" problemy ............ ale aby se pouzitim lepsiho kabelu problem jeste zhorsil to je fakt hnus a uz vim, ze summit nikdy :)

Ano máš recht. Tohle se mi nesatlo na Alcomě nikdy a na Ceragonu M7 od Peterky také ne.
Délka kabelu je asi 6m.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 14 years ago

nekdy jsem slysel ze pomohlo vypnout flow control.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

To je fakt logika říct že Summita nikdy. Máme jich přes 20 a nikdy s eth nebyl problém (ani s ničím jiným). Prostě vadný kus. To se může stát i slavné Alcomě
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

honzam píše:To je fakt logika říct že Summita nikdy. Máme jich přes 20 a nikdy s eth nebyl problém (ani s ničím jiným). Prostě vadný kus. To se může stát i slavné Alcomě

Flow control je vypnutý. Zapnutí nepomáhá. To nastavování ethernetu je tupé jak ... Zaráží mě, že volba Auto MDI/MDI-X nejde odškrtnout. Zkrátka je to natvrdo zaškrknuté. Tak proč to tam vůbec je? :-)
jinak vadný kus ano. Tob\ch bral, ale proč zrovna jedna i druhá strana chybuje na ethernetech?
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

honzam píše:To je fakt logika říct že Summita nikdy. Máme jich přes 20 a nikdy s eth nebyl problém (ani s ničím jiným). Prostě vadný kus. To se může stát i slavné Alcomě

specielne jsem tu nemluvil nic o alcome ... jen o vseobecnem faktu, ze vzit black-box eth chip a na nem postavit port ... to je proste nekdy nevyzpytatelne .. to, ze to summit ojebal jako ojebal vsechno, tak to netreba rikat X krat ... proste borci zdrhly z orcave ... nazor si na to musi udelat kazdy sam :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

ocior

Příspěvekod ocior » 14 years ago

soucez píše:Flow control je vypnutý. Zapnutí nepomáhá. To nastavování ethernetu je tupé jak ... Zaráží mě, že volba Auto MDI/MDI-X nejde odškrtnout. Zkrátka je to natvrdo zaškrknuté. Tak proč to tam vůbec je? :-)
jinak vadný kus ano. Tob\ch bral, ale proč zrovna jedna i druhá strana chybuje na ethernetech?

Jeden z nasich zakazniku mel stejny problem se Summitem, ktery instalovalo CBL. Postupne dosli k tomu, ze si nastavili na obou stranach na tvrdo 100M/FD s vypnutym autonegotation i flow control a bylo po problemu.
0 x
Dan Skoupý

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

soucez píše:

Flow control je vypnutý. Zapnutí nepomáhá. To nastavování ethernetu je tupé jak ... Zaráží mě, že volba Auto MDI/MDI-X nejde odškrtnout. Zkrátka je to natvrdo zaškrknuté. Tak proč to tam vůbec je? :-)

A proč to neřešíš s jejich podporou ale tady na foru? My když jsme od nich něco potřebovali tak nám nabízeli půjčení náhradního spoje. Možná vadná série kdo ví.
0 x

Jardax

Příspěvekod Jardax » 14 years ago

ocior píše:
soucez píše:Flow control je vypnutý. Zapnutí nepomáhá. To nastavování ethernetu je tupé jak ... Zaráží mě, že volba Auto MDI/MDI-X nejde odškrtnout. Zkrátka je to natvrdo zaškrknuté. Tak proč to tam vůbec je? :-)

Jeden z nasich zakazniku mel stejny problem se Summitem, ktery instalovalo CBL. Postupne dosli k tomu, ze si nastavili na obou stranach na tvrdo 100M/FD s vypnutym autonegotation i flow control a bylo po problemu.

Nebylo po problemu, jen se to podarilo nejakym trochu slusnym zpusobem rozbehat, ne? :)
0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 14 years ago

Jardax píše:
ocior píše:Stejny problem se Summitem, ktery instalovalo CBL. Postupne dosli k tomu, ze si nastavili na obou stranach na tvrdo 100M/FD s vypnutym autonegotation i flow control a bylo po problemu.

Nebylo po problemu, jen se to podarilo nejakym trochu slusnym zpusobem rozbehat, ne? :)

Na management radia nevidim, TT s chybovosti byl uzavren. Sloane i CBL rikali, ze vsude nastavuji rychlost na tvrdo, aby se toto nedelo.
Summit zadny v siti nemam. Za nejlepsi bych opravdu povazoval zavolat dodavateli nebo primo summitu.
0 x
Dan Skoupý