❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Realna propustnost Summitu?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
miract
Kontaktovat uživatele:

Re: Realna propustnost Summitu?

Příspěvekod miract » 16 years ago

Dade_Marfi píše:hmm ... ja jsem chtel po summitu jen cenu anten .. a odpoved (e-mail) prisla za tyden ! to neni zas tak moc operativni ... chtel jsem koupit na zkousku pouzity summit (byly to jen jednotky) ale dany clovek ho mezi tim prodal... protoze ja cekal na cenu anten nemohl jsem mu rict na tvrdo, ze to chcu dokud jsem nemel predstavu kolik to vyjde s antenama ...

A co se podivat napriklada na http://www.aspa.cz ? To si mysliz, ze by ti dali slevu nekolik tisic na antene za 5tku?
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

miract píše:
Dade_Marfi píše:hmm ... ja jsem chtel po summitu jen cenu anten .. a odpoved (e-mail) prisla za tyden ! to neni zas tak moc operativni ... chtel jsem koupit na zkousku pouzity summit (byly to jen jednotky) ale dany clovek ho mezi tim prodal... protoze ja cekal na cenu anten nemohl jsem mu rict na tvrdo, ze to chcu dokud jsem nemel predstavu kolik to vyjde s antenama ...

A co se podivat napriklada na http://www.aspa.cz ? To si mysliz, ze by ti dali slevu nekolik tisic na antene za 5tku?

Kdyz tady vsichni pisou, ze vyrobce to prodava levnej a vsechno super, tak proc se ptat jinde.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

lukas

Příspěvekod lukas » 16 years ago

Presne tak ... Zadni prekupnici, UZ NIKDY!!
0 x
Lukas Kristek

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 16 years ago

na aspe pisou, ze anteny prodejne jen jako komplet spoj ... z toho jsem vychazel .. proto jsem poptaval vyrobce ..
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

jahoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jahoo » 16 years ago

10GHz spoje použýíváme jen od summitu, servisní spoj máme koupenej svůj, je levnější a je to jistota, když už je spojů v síti víc, kdyby byl nějakej problém o víkendu, šáhnu pod stůl a je to (ikdyž jsem problém řešil o víkendu a lidi ze summitu super, dojel jsem pro jednotky a bylo). Jinak ceny antén na aspě se shodují s cenama u výrobce (jedmotky jsou samozřejmě u výrobce podstatně levnější a to nemluvím o servisu). Summit u mě vyhrává
Jinak v síti máme od summitu starší UNI a UNIc jednotky i nový QAM jednotky (testováno od 25M do 100M)

Jinak oproti jinejm spojům:
Alcoma je drahá
Orcave s připočítámím antén je cenově +/- stejně, Summit je ale full ODU, takže žádný koax, jen UTP
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

ze nekam vede koax nebo utp v tom nevidim zadnou nevyhodu, ano bez IDU je to kompaktnejsi. Mate nekdo nejake zkusenosti s temi novymi spoji Orcave 100Mbit ?
0 x

soooc

jahoo píše:10GHz spoje použýíváme jen od summitu, servisní spoj máme koupenej svůj, je levnější a je to jistota, když už je spojů v síti víc, kdyby byl nějakej problém o víkendu, šáhnu pod stůl a je to (ikdyž jsem problém řešil o víkendu a lidi ze summitu super, dojel jsem pro jednotky a bylo). Jinak ceny antén na aspě se shodují s cenama u výrobce (jedmotky jsou samozřejmě u výrobce podstatně levnější a to nemluvím o servisu). Summit u mě vyhrává
Jinak v síti máme od summitu starší UNI a UNIc jednotky i nový QAM jednotky (testováno od 25M do 100M)

Jinak oproti jinejm spojům:
Alcoma je drahá
Orcave s připočítámím antén je cenově +/- stejně, Summit je ale full ODU, takže žádný koax, jen UTP

A taky mate ty summity jako velka cast summitaku pripojene vnitrnim nejlevnejsim UTP kabelem? A co ty pruchodky, zatim jsem je vzdy videl omotane kde cim, aby dovnitr neteklo.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

lukas

Normalni FTPecko belden, nebo neco tomu podobnyho a neni problem. Navic kompaktni napajeni po TPcku jakymkoli 48V zdrojem. Odber minimalni a kdyz ti zdechne trafo (jeste s mi nestalo, i kdyz ty jejich vypadaj fakt utrejch), staci tam supnout jakykoli jiny a zase frcis. To se mi libi oproti Alcome, kde si uctuji za jeden blbej zdroj neco pres 3000 bez dph... A ze by na tom bylo neco psycho, to rozhodne ne, obycejny zdroj v rackovy skatuli.

Pruchodky jsou taky uplne bez problemu.

Souhlasim - sumit je super, jsem s nima maximalne spokojenej...
0 x
Lukas Kristek

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to soooc no jasne nejlepe utp tak za 3 koruny ... vzdyt prece tak za 8 korun uz by to bylo drahe :D ... ty lide co rikaji, ze je alcoma draha, tak tam neni co rict, snad jen "nejsem tak bohaty abych si kupoval levne veci" ..
0 x
- programming
- development
- education

lukas

Nojo, pan Alkomak prisel :) Aby jsi se z ty tvoji Alcomy taky jednou neposral :))
0 x
Lukas Kristek

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to lukas - o to vubec nejde .. tak stejne tady mohu rict, ze se me libi ceragony ... ale nevim zda tu nekoho lic.pasma zajimaji :) ... proste kazdy si neco vybere a kdyz se mu vyber zadari, tak si za tou volbou stoji .. co k tomu rict ? Nemam ani korunu za propagaci alcomy ... ale jejich pristup ke me se me libi ... zarizeni se me libi .. tak proc to nerict / nenapsat ?
0 x
- programming
- development
- education

lukas

Ale jasne, v pohode, me to jenom trochu rozesmalo, jak jsem to videl, tak jsem si musel trochu rypnout :) Nic ve zlym, kazdymu vyhovuje neco jinyho, o tom zadna.
Ja zastavam ten nazor, ze zavesit se da cokoli, i kdyby to melo byt na strome, takze spojum se vyhyvam a jsem tak spokojenej. Kabel je proste kabel.
0 x
Lukas Kristek

soooc

lukas píše:Normalni FTPecko belden, nebo neco tomu podobnyho a neni problem. Navic kompaktni napajeni po TPcku jakymkoli 48V zdrojem. Odber minimalni a kdyz ti zdechne trafo (jeste s mi nestalo, i kdyz ty jejich vypadaj fakt utrejch), staci tam supnout jakykoli jiny a zase frcis. To se mi libi oproti Alcome, kde si uctuji za jeden blbej zdroj neco pres 3000 bez dph... A ze by na tom bylo neco psycho, to rozhodne ne, obycejny zdroj v rackovy skatuli.

Pruchodky jsou taky uplne bez problemu.

Souhlasim - sumit je super, jsem s nima maximalne spokojenej...

Me zajimaly hlavne ty pruchodky, jestli jsou v pohode, tak pak nechapu, proc bylo asi u 10 spoju, co jsem potkal, oblepeno uplne vsude :-)

A s tim kabelem - ani jedna z tech instalaci nemela stineny kabel, by me zajimalo, jestli to tam nekde je aspon napsane, ze by to bylo dobre.

A k alcoma trafu - alcoma jde taky napajet tim nejobycejnejsim 48V trafem, taky jde pripojit obycejnym UTP. Ale kdyz uz kupuju spoj za 100k, tak to udelam tak, abych se tam nikdy nemusel vracet (k nasi prvni alcome, kterou mame uz 4 roky, jsem mel jediny vyjezd - vymena 32Mbit jednotek za 88mbit).

Summit tedka hodne koumam, po telefonu mi neprisli moc nakloneni prodeji pomoci pronajmu s odkupem, coz bude asi prekazka. Ale tak to se uvidi.

A jeste mam dotaz k tem drzakum - jak se to ladi? Me prijdou hrozne zbytecne tezke a prekomplikovane.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to soooc - chtel jsem jen blbou cenu anten ... a pomalu jsem jim nestal za odpoved ... takze myslim, ze teto firme prebehle z miracle se vyhnu :)
0 x
- programming
- development
- education

lukas

http://mx-net.cz/IMG_0206.jpg Tady je ten drzak vyfoceny. Je v pohode, horizontalne si dotehnes sroub na tom jednom kokotovi a vertikalne klasicka zavitovka. U nas to smeroval kolega, ale na 14km to meli naladeny tak za 10 minut. Co je dobry je ten hvizdak - piska ti podle urovne signalu a jak jsem si puvodne myslel, ze je to na hovno, je to dobry. Doporucuju ale to prvni slozit a jen tak to vyzkouset, at pak vis, co zhruba cekat.
0 x
Lukas Kristek