lukas píše:Normalni FTPecko belden, nebo neco tomu podobnyho a neni problem. Navic kompaktni napajeni po TPcku jakymkoli 48V zdrojem. Odber minimalni a kdyz ti zdechne trafo (jeste s mi nestalo, i kdyz ty jejich vypadaj fakt utrejch), staci tam supnout jakykoli jiny a zase frcis. To se mi libi oproti Alcome, kde si uctuji za jeden blbej zdroj neco pres 3000 bez dph... A ze by na tom bylo neco psycho, to rozhodne ne, obycejny zdroj v rackovy skatuli.
Pruchodky jsou taky uplne bez problemu.
Souhlasim - sumit je super, jsem s nima maximalne spokojenej...
Me zajimaly hlavne ty pruchodky, jestli jsou v pohode, tak pak nechapu, proc bylo asi u 10 spoju, co jsem potkal, oblepeno uplne vsude

A s tim kabelem - ani jedna z tech instalaci nemela stineny kabel, by me zajimalo, jestli to tam nekde je aspon napsane, ze by to bylo dobre.
A k alcoma trafu - alcoma jde taky napajet tim nejobycejnejsim 48V trafem, taky jde pripojit obycejnym UTP. Ale kdyz uz kupuju spoj za 100k, tak to udelam tak, abych se tam nikdy nemusel vracet (k nasi prvni alcome, kterou mame uz 4 roky, jsem mel jediny vyjezd - vymena 32Mbit jednotek za 88mbit).
Summit tedka hodne koumam, po telefonu mi neprisli moc nakloneni prodeji pomoci pronajmu s odkupem, coz bude asi prekazka. Ale tak to se uvidi.
A jeste mam dotaz k tem drzakum - jak se to ladi? Me prijdou hrozne zbytecne tezke a prekomplikovane.