mrazy budou .. ale je me jasne, ze tohle jsi nemyslel
ppp76 píše:proc chces cpat na 1100 m 120ky????? bud to nechapu nebo nerozumim otazce ale na co budu mti na 1100 m detskej bazen?
ppp76 píše:proc chces cpat na 1100 m 120ky????? bud to nechapu nebo nerozumim otazce ale na co budu mti na 1100 m detskej bazen?
ludvik píše:Protože s šedesátkama je na kilometr rezerva -3.5dB (opravdu mínus). Takže nefunkční, pro nejvyšší rychlost samozřejmě. Pro bazény už mám 2dB rezervuPředpoklad: pokud lze nastavit TX na -23dBm.
David2006 píše:ludvik píše:Protože s šedesátkama je na kilometr rezerva -3.5dB (opravdu mínus). Takže nefunkční, pro nejvyšší rychlost samozřejmě. Pro bazény už mám 2dB rezervuPředpoklad: pokud lze nastavit TX na -23dBm.
Jenže jsem psal 1100m a se 120cm a -23dBm jsi přes limit, tedy musíš dát -24dBm a to jsi na 1100m takřka bez rezervy.
Jako nalijme si čistého vína, to rádio je tupé co se nejvyšších rychlostí týká. To co to nějak zachraňuje je vcelku slušný zesáka 95-120cm antény (jež nebudou za pusu a ani se hodící leckde do koncepce)
.
ludvik píše:Se hodláš přetahovat o půl decibelu?
Jojo, fyzika je holt svině a na těhle modulacích to asi nikdy nebude ono. Třeba trango (byť: 24GHz a 60MHz kanál) má pro 1024QAM citlivost -58.9. Tedy to samé v bledě modrém, ty tři dB v tom už roli nijak zvlášť nehrají.
David2006 píše:ludvik píše:Se hodláš přetahovat o půl decibelu?
Jojo, fyzika je holt svině a na těhle modulacích to asi nikdy nebude ono. Třeba trango (byť: 24GHz a 60MHz kanál) má pro 1024QAM citlivost -58.9. Tedy to samé v bledě modrém, ty tři dB v tom už roli nijak zvlášť nehrají.
Tak věcně bych čekal že ten spoj umí -24dBm když k němu bez rozpaků dodávají v ČR 120cm antény. Počkáme tedy jak doplní datasheet.
Osobně jsem čekal citlivost někde na právě těch -59 a -55 mě dost nemile překvapila na to jak se kasají novým radiem.
ppp76 píše:sak ale v 17tce je max vyzarenej 20 ? me tam ty bazeny porad nejak nesedej a nebo neco zadavam do kalkulacky blbe
ludvik píše:Nevím na kolik jde nastavitJen jsem si hrál s kalkulačkou.
David2006 píše:ludvik píše:Se hodláš přetahovat o půl decibelu?
Tak věcně bych čekal že ten spoj umí -24dBm když k němu bez rozpaků dodávají v ČR 120cm antény. Počkáme tedy jak doplní datasheet.
Osobně jsem čekal citlivost někde na právě těch -59 a -55 mě dost nemile překvapila na to jak se kasají novým radiem.
Třeba Ericsson CN500 512QAM/56MHz má citlivost -58. V 18GHz. Prostě z toho nevybruslí asi už nikdo, leda že by se ČTÚ pochlapilo a zvýšilo ERIP. Alespoň na amerických 33.