❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Canopy
Re: Canopy
napsal jsi málo informací, každopádně přeflešuj SM alespon na 8.2 pak by to mělo být v poho.
0 x
kousek píše:napsal jsi málo informací, každopádně přeflešuj SM alespon na 8.2 pak by to mělo být v poho.
SM jsem flešnul na 10.3.2 a ty jsou OK, jenze AP mi flesnout nejde, jak jsem se docetl, tak AP hw verzi P8 na vyssi verzi fw nedostanu. viz napr. zde: http://www.canopy.cz/wmview.php?ArtID=308
Tady jsou screny z ty verze 7.2.9, tak kdyby mi nekdo poradil, co kde nastavit tak, aby mi to komunikovalo se SM, a nemusel jsem mit BAM budu rad.
0 x
Zdar,
v záložce: configuration source dej SM, namísto BAM. to je asi jediná věc která je tam blbě. jinak je všechno good, jen ještě bacha na vzdálenost máš nastaveno 2 mile.
v záložce: configuration source dej SM, namísto BAM. to je asi jediná věc která je tam blbě. jinak je všechno good, jen ještě bacha na vzdálenost máš nastaveno 2 mile.
0 x
Udelal jsem to a stejne se nespoji. Ve spektraku obe SM apcko vidi.
Mohl by ses na to mrknout? Do PM jsem ti hodil verejnou IP na ty krabicky.
Mohl by ses na to mrknout? Do PM jsem ti hodil verejnou IP na ty krabicky.
0 x
- Jiri Nesejt
- antispam: Ano
hod sem prosím jeste screen z toho CSM taky zkus na csm jestli vidi ap v ap evaluation protoze v spectrum analyzeru vidi vsechny 5G (i radary).
dalsi co bych zkusil prepnout AP do SM a omrknou jaky tamje sheduling (soft/hard) s P8 jsem se snad nikdy nesetkal ale predpokladam ze je bud na pevno softwarovy nebo to jde prepinat v rezimu SM. na tom SM modulu musis mit stejny sheduling.
a jen pro jistotu (pokud je AP v cajku nemelo by an tom zalezet) bych zkusil na AP nastavit frekvenci ve stredu pasma.
dalsi co bych zkusil prepnout AP do SM a omrknou jaky tamje sheduling (soft/hard) s P8 jsem se snad nikdy nesetkal ale predpokladam ze je bud na pevno softwarovy nebo to jde prepinat v rezimu SM. na tom SM modulu musis mit stejny sheduling.
a jen pro jistotu (pokud je AP v cajku nemelo by an tom zalezet) bych zkusil na AP nastavit frekvenci ve stredu pasma.
0 x
Vyreseno, diky za nakopnuti.
Problem byl v tom, ze AP melo nastaven softwarovy scheduler (u platformy P8 nelze zmenit) a vsechny SM mely scheduler hardwarovy.
Bohuzel jsem predpokladal, ze to maji vsechny nastaveny stejne. U tech SM to nikde videt nebylo, az jsem nasel na netu changelog k verzi 7.3.6 a tam byly rozepsany - HW Sched: 07-13-05, SW Sched: 05-11-04.
Potom stacilo v CNUT spustit Configure Platform Scheduler Tool a tam prepnout SM na SW Scheduler.
Problem byl v tom, ze AP melo nastaven softwarovy scheduler (u platformy P8 nelze zmenit) a vsechny SM mely scheduler hardwarovy.
Bohuzel jsem predpokladal, ze to maji vsechny nastaveny stejne. U tech SM to nikde videt nebylo, az jsem nasel na netu changelog k verzi 7.3.6 a tam byly rozepsany - HW Sched: 07-13-05, SW Sched: 05-11-04.
Potom stacilo v CNUT spustit Configure Platform Scheduler Tool a tam prepnout SM na SW Scheduler.
0 x
- Jiri Nesejt
- antispam: Ano
heh, opravdu je to v CNUT tam by mne to nenapadlo hledat, vzdy jsem to delal prez web 

0 x
Dnes jsem to našel taky, ptal jsem se kolegy a ten to řešil v roce 2006, a poznamenal si to, takže kdybych se zeptal hned, bylo by to vyřešený
"taková blbost a kolik to dá práce"

"taková blbost a kolik to dá práce"

0 x
jj, jeste jednou diky za ochopu pomoci.
Ja to sehnal za babku jako komplet a protoze vsude byl nastavenej stejnej color code, tak jsem myslel, ze to bylo predtim dohromady funkcni. A nejspis nebylo...
Tak se toho predchazejici majitel zbavil.
Ja to sehnal za babku jako komplet a protoze vsude byl nastavenej stejnej color code, tak jsem myslel, ze to bylo predtim dohromady funkcni. A nejspis nebylo...
Tak se toho predchazejici majitel zbavil.
0 x
Mam problem s jednou Canopy, porad hlasi radar detect a prestava vysilat. Dela to na vsech kanalech mezi 5,5 - 5,7. Blby je, ze prestane vysilat na i na nekolik hodin, menu je cerveny s timhle napisem: Radar Detected Stop Transmitting for 25 minutes. A cas se pomalu snizuje k nule, pak to proskenuje ty tri prednastaveny kanaly, znovu radar detect a odpocitava dalsi pulhodku.
Co s tim?
Co s tim?
0 x
zavri ji do pitle a zmlat ji, co se do ni vejde. Ona si to pro priste rozmysli
jdu na pivo

jdu na pivo
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
asi ti někdo posílá na sajt radarový pulzy 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
region na other, vypne se tím dfs
ono to radar detekuje i jako vysokou úroveň jakýhokoliv signálu
ono to radar detekuje i jako vysokou úroveň jakýhokoliv signálu
0 x
Peyrak píše:ono to radar detekuje i jako vysokou úroveň jakýhokoliv signálu
ruseni mam spis zezadu, spektrak ukazuje v celem pasmu okolo -80 dBm, takze nic hrozneho.
0 x