quote]we wificentru už ho maj skladem, objednává už někdo a bude testovat?[/quote]
Takže sešli se mi doma 2 ks Bullet M5 Sice tu byla řeš o 2,4 ale ja jsem zkoušel na 5 Ghu jen.
Neberte to jako profi test ja jen zkoušel co to bude dělat proti klasickemu bulletu ve stejnych podminkach .
Na úvod Bullet M5 na stole a 2 pc kde jsem tahal data mezi sebou na 100 Mbit sitovkach Vzdalenost mezi Bullety byla 1 metr .
První pohled zcela jine web rozhraní,ale logicky podobne ale podlemne lepší . Co mě překvapilo záložka Wirelles tak šířka kanalu pro ČR byla možná 40 Mhz ,výkon 25 Dbm Dále Advanced záložna Aggretation kde se da nastavit počet ramců či Air Max.. To popišu dale .
Co mi překvapilo v horším tak mam menší citlivost než klasické Bullety a problémy jsem měl se šifrovaním WPA 2 kde se sice spojili a domluvily,ale až na x ty pokus takže se to připojovalo třeba 5 min. Při šifrovani WPA se to okamžitě připojí.
Při zátěži jedním směrem ping se zvýšil na 18 ms běžny ping byl 1 až 2 ms bez zátěže či s malou zátěží.
Zatěžoval jsem soubory o velikosti 600 MB.
Přenosová rychlost při 20 Mhz kanalu byla od 3 200 do 4099 kb/sec
při 40 Mhz kanálu byla od 5530 do 6259 kb/sec
Jakmile jsem začal oba směry tak se rozložila rychlost tak že první směr šel vždy rychleji než druhy.
Transmission Rate, mi fungovalo rychleji když jsem dal napevno MCS 7-65 než Best automatic. Ale se směrovkama anténama to může být jinak.
Při zapnutí Air Max se sniží přenosová rychlost o 1500 kb/sec předpokladam že je to na delší vzdálenosti.
No a ještě jedna věc...občas se to může hodit není tam možnost klonování MAC adres aspoň zatím. Připojení na MAC bez SSID je možné.
Pokud je zájem obrazky z nezatíženého bulletu můžu nahrát kamkoliv.
Takže aspon toto z amatérského testu

)
http://www.wiracom.cz