❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

idnes.cz: UPC zpoplatnilo i pronájem set top boxů

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

idnes.cz: UPC zpoplatnilo i pronájem set top boxů

Příspěvekod zdenek.svarc » 13 years ago

Hlavní hráč v poskytování kabelové televize v České republice UPC si pohrál se svými zákazníky. Po zpoplatnění pronájmu internetového modemu nově zavedl také pravidelné poplatky 49 korun měsíčně za set top box.

Je to jen několik týdnů, co řadu zákazníků UPC nadzvedlo zavedení "nájemného" za základní modem na internet ve výši 49 korun měsíčně. Nyní lidé zaplatí stejnou částku i za zařízení pro příjem digitální televize.

"Zdražili mi v květnu internet o 49 korun, teď mi o stejnou sumu zdražili i kabelovou televizi, což mě pěkně naštvalo," rozčiluje se nad vyúčtováním od UPC paní Jana z Prahy. Řada zákazníků totiž měla ještě před dvěma měsíci modem i set top box od firmy zapůjčený zcela zdarma, nyní se jim však na vyúčtování objevil nový pojem pronájem set top boxu. Firma totiž změnila nejdříve od 1. května a pak od 1. července obchodní podmínky.
...

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/upc-zpoplatni ... nomika_ert
0 x

reset

Příspěvekod reset » 13 years ago

vzdycky se najde nejaky duvod pro zdrazovani
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

:D No já si říkám už asik měsíc, proč se ke mě hlásí lidi, kteří chcou pryč od UPC. Zrovna před pár minutama další. Tak už vím, odkud ten vítr vane. Nojo, lidi si zvykli, že mají HW zadara, rozmlsali se a teď štěkají.
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 13 years ago

a to predevsim kdyz jde firma do kopru..
0 x

zzam

Příspěvekod zzam » 13 years ago

Tak buďme jenom rádi, taky k nám lidí přecházejí od UPC právě kvůli tomu, že zavedlo poplatek. Kdyby to tak nebylo, tak by u UPC byli vesele dál, protože co si budem povídat, tak až na jejich servisní linku mají služby ve většině lokalit kvalitní.

Jen by mě zajímalo, co stojí za těmi obrovskými dluhy, co mají už 4 roky po sobě? - Náklady za vybudování nových sítí, či celková modernizace technologií či co je tam špatně ? Sakra mít 500k klientů, tak si pískám :-)
0 x

RAket

Příspěvekod RAket » 13 years ago

zzam píše:Tak buďme jenom rádi, taky k nám lidí přecházejí od UPC právě kvůli tomu, že zavedlo poplatek. Kdyby to tak nebylo, tak by u UPC byli vesele dál, protože co si budem povídat, tak až na jejich servisní linku mají služby ve většině lokalit kvalitní.

Jen by mě zajímalo, co stojí za těmi obrovskými dluhy, co mají už 4 roky po sobě? - Náklady za vybudování nových sítí, či celková modernizace technologií či co je tam špatně ? Sakra mít 500k klientů, tak si pískám :-)

Co třeba akvizice Sloane p. p. t.
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 13 years ago

On to nebyl jenom Sloane, ale i jine kabelovky, treba Karneval.
0 x

zdenek.svarc
Administrator

Příspěvekod zdenek.svarc » 13 years ago

zzam píše:Jen by mě zajímalo, co stojí za těmi obrovskými dluhy, co mají už 4 roky po sobě? - Náklady za vybudování nových sítí, či celková modernizace technologií či co je tam špatně ? Sakra mít 500k klientů, tak si pískám :-)

Správná otázka. Odpověď je stejná, jako odpověď na otázku, kam ročně vyteče přibližně 400 mld národního produktu z této republiky?
0 x

stouracpetr

Příspěvekod stouracpetr » 13 years ago

Zdeněk Švarc píše:
zzam píše:Jen by mě zajímalo, co stojí za těmi obrovskými dluhy, co mají už 4 roky po sobě? - Náklady za vybudování nových sítí, či celková modernizace technologií či co je tam špatně ? Sakra mít 500k klientů, tak si pískám :-)

Správná otázka. Odpověď je stejná, jako odpověď na otázku, kam ročně vyteče přibližně 400 mld národního produktu z této republiky?

K tomu je zapotrebi takovychto figurek:
http://www.brno.cz/brno-aktualne/co-se- ... -ze-stinu/
Ani ostatni bezvyznamni docasnici se od neho prilis neodlisuji.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 13 years ago

Není to zadna novinka.. pouze fakt, ze se momentalne se zmenou objevily prvni faktury .. Upozornil jsem na to uz v Breznu. viewtopic.php?f=4&t=8918&p=89167&hilit=ARPU#p89167
Každopádně pro UPC to nejsou dobre zpravy
0 x

jenda.master

Příspěvekod jenda.master » 13 years ago

Já sám doma UPC mám + k tomu mam připojení přes komunitní síť.
Přes komunitní síť mam agregovanej net, rychlost 10/10MB, ping kolem 20ms, pruměrná rychlost kolem 8/8MB - cena 200Kč/měs + 3 STATICKÉ veřejné IP adresy
Přes UPC 30/1,5MB, údajně neagregovanej, ping kolem 10ms, průměrná rychlost kolem 7/1,5MB - cena 499Kč/měs + 3 dynamické VEŘEJNÉ IP adresy
To jen pro porovnání cen a služeb. 2 připojení z důvodu umístění firemního SBS serveru a propojení 5 lokací přes VPN, nebejt toho propojení, dávno už by UPC u mě neexistovalo, ale nemam jinou možnost, neboť služby O2 jsou naprd a mít 2 je jako kdyby nebyla záloha.
Nehledě na to, že mam doma 2 STB od UPC, takže cena o 100 navíc, takže přemejšlim, že TV u nich zrušim úplně.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

jenda.master píše:Přes UPC 30/1,5MB, údajně neagregovanej, ping kolem 10ms, průměrná rychlost kolem 7/1,5MB - cena 499Kč/měs + 3 dynamické VEŘEJNÉ IP adresy

Jo, tu jejich neagreovanost bych chtěl teda vidět :) obchodní kecy, ale bohužel se toho už chytají i ostatní kabelovky a klidně nabízejí 100Mbit bez agregace, sice za litr, ale i tak.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

selfnet 8/512, nikdy nepada od 7,9 / 500 :) stomego od jů pý sý beha prumerne 90-95 / 8. Hafo zalezi na lokalite, s upgradem CMTS pred par lety na docsis 3 a nabidkou vyssich speed prislo nejen navyseni kapacity, ale i klientu a typuju ze hodne lokalit je opet / ne vzdy ale prece / pretizeno. Apropo, UPC garantuje uvedene speedy jen ve vnitrni siti, celkem logicky. A kdyz je nejaky problem a nekdo frfle, da se mu slevac a jede se dal... ono siti taky neprida to, ze v zakladu kazdymu nuti 60M s TV za par penez, ta kapacita neni nevycerpatelna...ale myslim si, ze logiku nabizet jeste vyssi speedy by nemelo za mak smyslu...uz ted je problem najit casto zdroje co by zamestnali celou kapacitu lajny...

PW
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Ano, pokuta se řešila snad už na každém webu, každopádně UPC možná zaplatí pokutu 10Mega ale těma poplatkama to má za měsíc nebo dva zpět ;)
0 x