❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

2.4GHz karty vhodne jako AP

Návody a problémy s konfigurací.
djdodo
Kontaktovat uživatele:

2.4GHz karty vhodne jako AP

Příspěvekod djdodo » 19 years ago

Ahoj,protoze je spousta dotazu, jaka je nejlepsi karta do MT jako AP,tak zde uvadime podle nasich zkusenosti nekolik znamych typu:

-Atheros 5004X CM9 (bezne dostupna,zvladne i 50 klientu,da se poridit od 750Kc,umi 2.4 i 5GHz, zvlada bezproblemu i virtual AP,vhodne jako AP,jako client hw je treba pouzit napr.Ovislink WL5460, pokud pouzijete WL1120AP,tak budete mit problemy)

-Prïsm 2.5 (tuto kartu doporucuji jen jako 200mW provedeni,zvladne okolo 30 klientu,ma vysokou citlivost! a vyssi vykon,neni homologovana pro CR a EU,ale je max.kompatibilni napr.s WL1120AP nebo WL5460AP,tento chipset se uz vice jak rok nevyrabi,je ji obtizne sehnat,cena od 1800Kc)

-Orinoco-Agere (neni kompatibilni s Atheros chipsetem,v MT neumi rezim AP,da se poridit od 300kc)

Ja osobne mohu doporucit CM9,protoze je vykonna,levna.Z duvodu kompatibility doporucuji Prism 2.5 200mW,pokud pouzite bleskojistku,i delsi kabel,tak se vejdete do limitu CTU.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 19 years ago

tvrdit ze neco zvladne 50 klientu je hezke ... ale ... to ti klienti maji max 64/64 kbps ne ?? ...
0 x

Steebe

Příspěvekod Steebe » 19 years ago

djdodo píše:Orinoco-Agere (neni kompatibilni s Atheros chipsetem,v MT neumi rezim AP,da se poridit od 300kc)

to jakoze na 5004X CM9 udelam pod Mikrotikem AP a s orinoco budu mit problemy se tam pripojit ? Docela mne to zajima ...
0 x

LaSolitaire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LaSolitaire » 19 years ago

djdodo píše:jako client hw je treba pouzit napr.Ovislink WL5460, pokud pouzijete WL1120AP,tak budete mit problemy)

Jake problemy??
0 x

Dušan Vlček

Příspěvekod Dušan Vlček » 19 years ago

K problemum: Staly problem, ktery se mi nepodarilo nikdy naprosto uspokojive vyresit je ten, ze pri pouziti atherosu (pouze u nekterych karet stejneho druhu, jedno jestli 2.8 nebo 2.9, vicemene ve stejne zarusenem prostredi) mi kolisaji pingy. Tim zpusobem, ze pingy jedou bez problemu, 2-3 ms, po cca 10-30 kusech jeden vyleti na 200-600 ms a pak zas vse bezi v poradku. Jinak neni problem na danem apecku dosahovat vybornych rychlosti (2+2 mbit ke klientovi s ovisem). Mozna toto mel Dodo na mysli, jinak jsem se s jinym problemem nesetkal (ovislinku a atheros karet mame pozehnane). Pokud si samozrejme date pozor na pouzite kanaly a podobne.

Nadelat si do vlastniho hnizda jde treba i tim, kdyz si klient hned vedle prijmove anteny vystavi sve apecko, bezici na stejne frekvenci, takze je sice relativne daleko, ale umi to udelat peknou paseku, ale to jen tak mimo misu.

A kdyz uz se tu probiraji karty, urcite bych neopomnel tuto: http://www.i4shop.net/cz/iObchod/Catalo ... 33&it=9378
(omlouvam se za reklamu, nechce se mi hledat vyrobce, jinak TP-LINK), karta za 300, urcena pro 2.4 AP do mini-pci. Zatim vyzkousen jeden kus, druhy se predvadi na INVEXu. :-)
Zkusenosti: nezklamala, bezi dva dny :-))
0 x

Radoko77

Příspěvekod Radoko77 » 19 years ago

djdodo píše:-Orinoco-Agere (neni kompatibilni s Atheros chipsetem,v MT neumi rezim AP,da se poridit od 300kc)

toto som nejak nepochopil, da sa zohnat po 300kc a neumi rezim AP, myslim ze narazas v kombinacii s mikrotikom, lebo inak to ide skvelo
0 x