❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Gsm resetátor IQSD_GSML

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
TOMIK

Gsm resetátor IQSD_GSML

Příspěvekod TOMIK » 13 years ago

Používá někdo tento resetátor

Obrázek

myslel jsem že se na výstupy 1-2 a 2-3 dají zapojit dvě zásuvky a v nich ovládat zařízení ale ouha na výstupech nemám napětí jedná se o vadný kousek nebo se to zapojuje jinak :?
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 13 years ago

V ruce jsem to neměl, ale píšou tam něco o tom, že přes to můžeš přímo spínat pouze odporovou zátěž, takže žádná trafa atd., jinak musíš použít ještě stykač. Pokud jsi to koupil z druhé ruky, zeptej se předchozího majitele, co na tom měl pověšeného. Také se zkus pohrabat v manuálu, jestli ty výstupy nejsou prostě jenom vypnuté...
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Dneska jsem to objednal na test. Bral jsem něco podobnýho od FLAJZARa, ale ten to má za 2x tolik. Až otestuju, můžu napsat detaily.

Nicméně už ze schématu je jasné, že jsou tam dva spínací kontakty. Chytrému napověz... Na výstupu samozřejmě není napětí, jsou to jen kontakty od relé, musíš na vstup napětí pustit a ono ti pak po sepnutí vyleze z výstupu.

Buďto to bude "mačkat RESET čudlik", nebo se použije pomocné relé s rozpínacím kontaktem a bude to přerušovat napětí ke zdroji - tak to používám já. Nevím jak tento resetátor ale ten od Flajzara má možnost naprogramovat funci toho vnitřního relé aby v klidovém stavu bylo sepnuté nebo rozepnuté.

Předpokládám, že to bude ten samej udělátor jako má Flajzar, pouze je v jiné krabičce a má jinak zapojené vývody.

Pokud ano, pak to umí spoustu užitečných věcí:
- hlásí výpadek a konec výpadku napájení (má to v sobě záložní baterku na pár hodin provozu)
- má to vstupy na měření teploty a může se to nastavit jako termostat, který bude v racku spínat ventilátor
- má to vstupy na kontakty nebo pohybový čidla - může to hlídat otevření rozvaděče
- má to odposlech = můžete naslouchat vrnění transformátorů a šumu spínaných zdrojů v racku. :)
0 x

TOMIK

No z manuálu sem pochopil že mužu rovnou treba napojit zasuvku a do ni modem , ona vystupy podle indikatoru jsou sepnuty takze podle meho by tam melo jit 230v ale nejde :cry:
0 x

TOMIK

prosimte jaky pomocny rele pouzivas ?

co tam nacpat stykač ?

Repkins píše:Dneska jsem to objednal na test. Bral jsem něco podobnýho od FLAJZARa, ale ten to má za 2x tolik. Až otestuju, můžu napsat detaily.

Nicméně už ze schématu je jasné, že jsou tam dva spínací kontakty. Chytrému napověz... Na výstupu samozřejmě není napětí, jsou to jen kontakty od relé, musíš na vstup napětí pustit a ono ti pak po sepnutí vyleze z výstupu.

Buďto to bude "mačkat RESET čudlik", nebo se použije pomocné relé s rozpínacím kontaktem a bude to přerušovat napětí ke zdroji - tak to používám já. Nevím jak tento resetátor ale ten od Flajzara má možnost naprogramovat funci toho vnitřního relé aby v klidovém stavu bylo sepnuté nebo rozepnuté.

Předpokládám, že to bude ten samej udělátor jako má Flajzar, pouze je v jiné krabičce a má jinak zapojené vývody.

Pokud ano, pak to umí spoustu užitečných věcí:
- hlásí výpadek a konec výpadku napájení (má to v sobě záložní baterku na pár hodin provozu)
- má to vstupy na měření teploty a může se to nastavit jako termostat, který bude v racku spínat ventilátor
- má to vstupy na kontakty nebo pohybový čidla - může to hlídat otevření rozvaděče
- má to odposlech = můžete naslouchat vrnění transformátorů a šumu spínaných zdrojů v racku. :)
0 x

Repkins

Relé na DIN lištu od ABB. Hodím to hned vedle toho GSM a jen propojím pár kablíků. Stykač je zbytečně velkej, ledaže bys s tím chtěl spínat víc jak 4kW indukční zátěže. Relé fakt bohatě stačí, spínám s tím průmyslovej zdroj 24V pro RB a nebo zdroj PC routeru.

A jak to máš zapojený? Fázi do svorky 1 přes GSM reset a ze svorky 2 do zásuvky? S Flajzar resetátorem jsem zatím neměl problem. Problem byl spíš s Flajzarem. Objednal, zaplatil a reset nikde. Až když už to bylo 14 dní, tak jsem jim napsal a pak to teprv poslali. Kdyby se to stalo jednou, tak neřeknu, ale bylo to tak pokaždé.

Tak doufám, že nedělám chybu, když kupuju tento model. Aby to nebyl nějakej levnej šmejd. Raději si připlatím a mám klid.
0 x

TOMIK

Repkins píše:Relé na DIN lištu od ABB. Hodím to hned vedle toho GSM a jen propojím pár kablíků. Stykač je zbytečně velkej, ledaže bys s tím chtěl spínat víc jak 4kW indukční zátěže. Relé fakt bohatě stačí, spínám s tím průmyslovej zdroj 24V pro RB a nebo zdroj PC routeru.

A jak to máš zapojený? Fázi do svorky 1 přes GSM reset a ze svorky 2 do zásuvky? S Flajzar resetátorem jsem zatím neměl problem. Problem byl spíš s Flajzarem. Objednal, zaplatil a reset nikde. Až když už to bylo 14 dní, tak jsem jim napsal a pak to teprv poslali. Kdyby se to stalo jednou, tak neřeknu, ale bylo to tak pokaždé.

Tak doufám, že nedělám chybu, když kupuju tento model. Aby to nebyl nějakej levnej šmejd. Raději si připlatím a mám klid.

no ja potrebuju zapinat vypinat a resetovat napajeni 230 v abych mohl nadalku resetovat modem
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

Preboha co nad tym jednoduchym zariadenim maturujete?
1-2 jeden spinaci kontakt a 3-4 druhy spinaci kontakt, tak ako pise Repkins vyssie. Tych 10A je max prudove zatazenie tych kontaktov. Cize na beznu elektroniku staci. Ak chcete s tym spinat celu serverovnu co ma odber 22kVA tak cez stykac, lebo sa vam tie kontakty na rele vyparia :mrgreen:
0 x

Repkins

Tak jsem dostal do ruk testovací kousek. Zatím to vypadá, že to bude pěknej šmejd. Na všechny pokusy a příkazy reaguje jednoduchým hlášením - ERROR! Chvilku si s tím pohraju a když to nerozchodím, tak to poletí zpět k prodejci. :twisted: A pro mne jedno důležité zjištění: nemá to vnitřní zálohovací baterii jako ten bazmek od Flajzara, takže to při výpadku napájení zdechne a tudíž nelze v době výpadku resetovat nebo měřit teplotu nebo hlídat otevření dveří rozvaděče. Docela napytel. Takže pokud chce někdo využívat tyto funkce, musí to napájet ze zálohovaných 220V, čímž příjde o funkci hlídání výpadku napájení. Takže opět docela napytel.

PS: Takže jsem dotestoval. Tvrdošíjně to hlásí ERROR!, což je na první zakoupený kousek docela špatný výsledek, takže toto zařízení nemůžu nikomu ani v nejmenším doporučit.
0 x

honza26

Příspěvekod honza26 » 13 years ago

Z vyroby to nekdy chodi s anglickym FW. Zkuste to přepnout do Češtiny.
0 x

Repkins

OMG!!! Taky mě to napadlo, ale spoléhal jsem na solidnost dodavatele a nezkusil jsem příkazy v angličtině. Tímto si dovoluji utrousit poznámku na adresu manuálu a dodavatele: Manuál je tak akorát na utření pozadí, když tam není tato důležitá informace hned na první stránce a IQ by z názvu dodavatele mělo raději zmizet..

Každopádně díky za radu, už to se mnou komunikuje. Nicméně konstrukční nedostatky uvedené v předchozím příspěvku činí toto zařízení pro mne nepoužitelným.
0 x

TOMIK

zdravim potreboval bych na toto zarizeni pripojit dverni kontakty a snimac pohybu v mistnosti ma s tim nekdo zkusenosti psal jsem na tech. podporu vyrobce ale ten mlci :x jde mi o to zda tam muzu napojit jakykoliv cislo nebo musí být určitý
0 x

honza26

Příspěvekod honza26 » 13 years ago

Jo, vyrábím je k tomu - jde pouzit cokoliv, spinaci, rozpinaci kontakt... Je tam potřeba přidat jeden rezistor - schéma pro různý konfigurace je tady (obrázky dole pod popisem) - je to teda pro ten do zásuvky, ale ten na DIN listu je myslim to samy ... ale to jsem nezkousel. http://www.puhy.cz/gsm-spinac-iqsw-gsm- ... i-603.html
0 x