narazil jsem na tuhle věcičku. Ve světě začíná bejt moderní virtualizovat desktopy a nabízet tak konekt o rychlostech stovek Mbit za hubičku. Microsoft kvůli tomu přizpůsobuje licenční politiku windows serverů. Defakto i na obyč android tabletu si pustíte windows.
Neni to tedy zrovna windows ale připojíte se na svůj virtuální desktop kdesi v hostingovim centru a pracujete jako na svym počítači. Vlastní konektivita je tedy pouze pro přenos vzdálené plochy a zbytek se odehrává na serveru včetně serfování/stahování dat čimž ke klientům neni třeba tahat desítky megabitů. Takže nějaká mašina si hoví v nixu na 10Gbit páteři a klienti z tohoto pohledu skutečně mají třeba gigovou konektivitu. Doma maji monitor a za nim nalepenou tuhle 3W placku. Je to nastartované během chvilky, spotřeba minimální a dneska už stejně nikdo bez netu na pc nic nedělá

Kdo někdy dělal na vzdálený ploše od microsoftu tak ví že je opravdu svižná i pro serfování. Přenos zvuku je samozřejmostí. Teď myslim tu na windows serverech, ne tu vočesanou verzi v desktop windowsech.
Mě se tahle myšlenka celkem líbí. Za nějaký měsíční paušal pronajímat virtuální desktopy a tenký klienty. Vemu si tenkýho klienta sebou jinam, připojim k netu a jedu dál, defakto jsem zase doma. Pro drtivou většinu lidí a pro drtivou většinu činností co se na desktopech provádí to bohatě stačí. Navíc by to mohlo snížit potřebu mít silný pátěřní spoje ve vlastní síti ale zase by museli bejt víc spolehlivější.
Co vy na to, jak se vám tahle myšlenka líbí?