Nikde jsem nenašel zkušenost s Unifi, musel jsem objednat a zkoušet sám...
Vzhled super, instalace jednoduchá, má jen jednu díru na RJ45 (PoE a data). Z té strany co jde vidět má uprostřed světelný kruh - oranžový (nepřipojen), zelený (připojen). Takže žádná "ostrá" LED co by z toho svítila na všechny strany.
Po připojení lze dát ping na 192.168.1.20 ale žádné DHCP a web config nečekejte. Až po instalaci z CD naběhne UBNT software, má velmi málo možností... Ten už se spustí v inet prohlížeči (např.
https://192.168.1.100:8443). Zařízení je dělané na bridge mód, tj. centrální DHCP a toto je pouze rádio. Zvolíte si svůj kanál nebo automatiku, SSID, heslo, skrýt/zobrazit SSID, výkod na max, medium, min, auto. Dále režim HT20, HT40 - šířka pásma. Lze sledovat počty Unifi a počty klientů. Existují statistiky přenesených dat, seznamy MAC klientů i Unifi, síla signálu ke klientům, lze dát blokování. Můj FW 1.2.3. Dovedu si představit centrální Mikrotik s DHCP a QoS a Unifi jako rádio.
Měl jsem to vedle wa2204 v Bmodu s 8-10dB všesměr. pendrekem. Výkon dle inSSIDer 2.0 a NB s Nwifi stejný nebo lepší, hlavně díky Nku. Často mi NB ukázal signál, ale ping už vypadával nebo při zatížení spoje se spojení rozpadlo. Moje vysvětlení je, že v daném prostoru (silné stěny) si NB neporadí a nemá výkon na vysílání k AP, ale signál od Unifi by byl ještě možný.
Takže za mě jako náhrada obyč. klasiky s pendrekem to ujde. Zatím, nevím co provoz