❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Přesměrování
Přesměrování
Prosím o radu kdo by věděl. Už se s tím potýkám delší dobu a nemohu to vyřešit. Na RB mám ve /IP/Firewall záložka nat vytvořené pravidlo a k němu script který hlídá dostupnost konektivity do internetu. Pokud dojde k výpadku mého ISP tak se pravidlo aktivuje.V něm mám nastaveno "dstnat; protol 6(tcp); dst. port 80; Na záložce action je "action dst-na; To address (adresa serveru v lokální síti); To ports 80. Ovšem při spuštění vyhledavače nedojde k přesměrování na zadanou adresu. Mohl by s tímto někdo poradit. Chi takto informovat klienty, že došlo k výpadku připojení a není to tím pádem chyba mé sítě. Děkuji za nějaké náměty.
0 x
- midnight_man
H3lMuT píše:jaky ipcka maj klienti a jaky je web server? maj stejný subnet?
klienti mají různé rozsahy 10.x.x.x , server má verejnou IP a zároveň 192.168..2.250
0 x
midnight_man píše:netreba v dst address napisat 0.0.0.0/0 ?
myslíš v tom pravidle v záložce General?
0 x
Hallo píše:Může za to dns,už se to tu řešilo.
a poradil bys mi jak to tedy nastavit v četně DNS ?
0 x
Hallo píše:Musíš mýt vlastní dns v lokální síti.
aha a poradil bys mi jak ho nakonfigurovat?
0 x
No tak si sezen nejaky pc,nahraj nejake linux distro a dej si do nej BIND nebo si nainstaluj Win 2003/2008 Server,tam je to součástí systému,nebo win xp a na něj třeba PowerDNS DNS Free.Pak až ho rozchodíš si ho nastav jako primární dns pro mikrotik a pak si nastav to přesměrovávací pravidlo.
0 x
já na serveru mám Bind ale když na mikrotiku nastavím jako primární DNS adresu toho serveru tak asi pak nepůjde klientům net, nebo půjde?
0 x
Proč by nešel?Pokud ten bind je nakonfigurován správně,a je připojenej do netu tak by měl normálně překládat dns dotazy od pc v síti.
0 x
mám na serveru nainstalovaný omega ISPCP a BIND naistaloval sám ten instalační script ICPčka. nevím jak ho jinak nastavit. Mohl bys mi s tím nějak pomoci?
0 x