❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

spoj je slinkován ale v reále není

Návody a problémy s konfigurací.
okoun
antispam: Ano

spoj je slinkován ale v reále není

Příspěvekod okoun » 14 years ago

setkal se už někdo s tím, že na verzi 5 se spoj tvářil jako slinkovaný ale neprošel tam ani ping a ani mac ping?
osobně si myslím, že je chyba v kartě, kterou zkusím vyměnit.
pomůže když tu kartu vypnu a zapanu a znovu se to slinkuje tak to jde, prostě resetovat kartu pomáhá
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 14 years ago

joo viděl, pomohlo dát kartu do bridge módu..
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

priklanam sa k alternative zlej karty....
0 x

level

Příspěvekod level » 14 years ago

ja se nepriklanim ,pozoruju to az od verze 5.x konkretne s balickem nv2
do te doby s 3.x-4.x se nic takoveho nestalo
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

Jaká je tam karta?
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

tak zlá karta to nebyla, problém se stal zas na jiném spoji, je to prostě průser verze 5
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

Nikdo te nenuti byt testerem 5.x rady, vetsina rozumnejsich lidi jede na 4.x ktera je na 5ghz A asi zatim nejlepsi,popr 3.30 a je spokojen.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

říká ten co nemá koule. Mě tu jede v5.1 na všech nových ptp spojích s nkovýma kartama bez problemu. Na v4 to jede blbě a v3 je jednak morálně zastaralá a navíc nemá podporu Nkových karet.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Maxik
Kontaktovat uživatele:

To je troufale o nekom rikat ze nema koule kdyz ho neznas ;) 3.30 moralne zastarala? Napr. 2.4 AP na novejsich proste nelze 3.30 bylo max. tam to jeste funguje jak ma +-, N kovych karet moc nemam, nechytam se kazdeho hitu sezony abych byl in.
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

V4 jsem přeskočil,na Ačku mě s R52kama nějak nechodí,V3 a V5 se tváří ok.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

Maxik píše:To je troufale o nekom rikat ze nema koule kdyz ho neznas ;) 3.30 moralne zastarala? Napr. 2.4 AP na novejsich proste nelze 3.30 bylo max. tam to jeste funguje jak ma +-, N kovych karet moc nemam, nechytam se kazdeho hitu sezony abych byl in.

to se možná nechytáš ale nemusíš šířit bludy. Zrovna včera jsem nasadil R52Hn na 2.4GHz s v5.2... maximální spokojenost. A to neni jediný APčko. DOma na střeše mám pro asi 15 lidí taky ještě 2.4GHz a v5.2 a klioši maji většinou ovislinky 5460... luxus.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Pintero

Příspěvekod Pintero » 14 years ago

hapi píše:
Maxik píše:To je troufale o nekom rikat ze nema koule kdyz ho neznas ;) 3.30 moralne zastarala? Napr. 2.4 AP na novejsich proste nelze 3.30 bylo max. tam to jeste funguje jak ma +-, N kovych karet moc nemam, nechytam se kazdeho hitu sezony abych byl in.

to se možná nechytáš ale nemusíš šířit bludy. Zrovna včera jsem nasadil R52Hn na 2.4GHz s v5.2... maximální spokojenost. A to neni jediný APčko. DOma na střeše mám pro asi 15 lidí taky ještě 2.4GHz a v5.2 a klioši maji většinou ovislinky 5460... luxus.

Ja jsem taky nacpal do nekolika 411AR verzi 5.2 (predtim 5rc11) a u 2,4 GHz zadny problem nepozoruji.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Jen jsem pozoroval problemy na 2.4ghz AP s CM9 na verzich 4x a 5beta, mozna i nejake rc, dale uz jsem to nezkousel, potrebuju aby sit fungovala ne si s ni hrat. Mozna je to opraveno v tech stabilnich 5x a take r52hn je trochu jiny chipset.
0 x

Jardax

Příspěvekod Jardax » 14 years ago

Moje zkusenost se slinkovanym, ale nepruchodnym spojem, a to nejen na MK, rika ze je obvykle problem v sifrovani ;)
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

ja osobne mam koli tomuto na niektorých hlavný spojoch (hlavne UBNT) vypnute sifrovanie, dlhe SSID lock na MAC...a sifrovanie off, pri vacsej zatazi sa mi to javí ako stabilnejšie.
0 x