- New network CPU 1GHz
- Low cost rackmount
- 10 Gigabit ports
- One switch group
- No moving parts
- Available this month!
CPU PowerPC PPC460GT
Memory SODIMM DDR Slot, 512MB RAM
Boot loader RouterBOOT, 1Mbit Flash chip
Ethernet Ten 10/100/1000 Mbit/s Gigabit Ethernet with Auto-MDI/X
miniPCI none
Storage 64MB NAND
Serial port One DB9 RS232C asynchronous serial port
Extras Reset switch, Beeper
Power options IEC C14 standard connector 110/220V
Fan default none, header for optional fan available
Dimensions 1U case: 44 x 176 x 442 mm, 1200g. Board only: 365g
Operating System MikroTik RouterOS, Level 6 license
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB1200
všechny procesory v RBčkách jsou označovaný za network cpu 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
hapi píše:všechny procesory v RBčkách jsou označovaný za network cpu
No prave

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
tak prvni info: new generation yet-unreleased atheros CPU 2x as fast as RB750G
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Takze zase nejaky (pro tyto ucely) absolutne nevhodny MIPSik

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
Add CPU, viděl jsem toto:
RB1200: PowerPC 800MHz AMCC PPC460GT
Což není zas tak úplné ořezávátko brouk. Šlape do 1,2 GHz, má to v sobě 4x giga ethernet, hardwarovový TCP/IP akcelerátor, PCI, PCI express, ...
Samozřejmě je otázka, co z toho dokáže ROS vymačkat, co si bude sám škudlit v SW a jak to vlastně vydrátovali.
RB1200: PowerPC 800MHz AMCC PPC460GT
Což není zas tak úplné ořezávátko brouk. Šlape do 1,2 GHz, má to v sobě 4x giga ethernet, hardwarovový TCP/IP akcelerátor, PCI, PCI express, ...
Samozřejmě je otázka, co z toho dokáže ROS vymačkat, co si bude sám škudlit v SW a jak to vlastně vydrátovali.
0 x
mato1 píše:co to znamena ze network cpu?honzam píše:- New network CPU 1GHz
CPU optimalizovane na sitove operace, cili napr. integrovane Gb interfacy, TCP offloading a pripadne nejaka dalsi akcelerace, pravdepodobne vyhozeni nepotrebnych FPU a naopak zesileni ALU a pod.
0 x
Nema uz nekdo nejake prakticke zkusenosti???
Je to vykonejsi nez RB1100AH ?
Je to vykonejsi nez RB1100AH ?
0 x
Jan Ptáček
aha, to sem nevedel - prave ze v i4ce sem to uz videl v nabidce, tak jsem myslel ze se to uz prodava... 

0 x
Jan Ptáček
jakto, že má cpu 1Ghz? To je levnější a výkonnější jako 1100? Oba mají architekturu PPC.
Třeba v popisu Ipmedie je, že má oproti 1100 asi 85% výkonnost. Taky jsem nikde jsem nenašel vnitřní napájecí napětí, jen na obrázcích jsou piny u kterých je VCC 3V3
Třeba v popisu Ipmedie je, že má oproti 1100 asi 85% výkonnost. Taky jsem nikde jsem nenašel vnitřní napájecí napětí, jen na obrázcích jsou piny u kterých je VCC 3V3
0 x
Leeonek píše:jakto, že má cpu 1Ghz? To je levnější a výkonnější jako 1100? Oba mají architekturu PPC.
mal som pocit, ze uz samotna rb1100 je oproti rb1000 slabsia... tymto uz ako uplne sibe? vydavaju cim dalej, tym slabsie zariadenia?
kazdy vyrobca ide s dobou, vyraba cim dalej tym lepsie a vykonnejsi hw, ale nas zlaty MK ide prave opacnym smerom... len tak dalej a skoncime znova na rb133 s desiatimi gigovymi portami
0 x