❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak nastavit RTSP protokol na mikrotiku

Návody a problémy s konfigurací.
Xonik

Jak nastavit RTSP protokol na mikrotiku

Příspěvekod Xonik » 14 years ago

Zdravím vás všechny, jsem úplný začátečník a zkouším vše formou pokus - omyl. Něco mi vychází a něco ne. Potřeobal by jsem poradit. Máme v práci mikrotik a nyní jsme k němu připojili IP kameru, která umí posílat datový tok přes RTSP protokol. No a v tom je můj problém. Na IP kameře je nastaveno u RTSP port 554 (výchozí) RTSP path abcd.sdp a RTP port range 50000 - 60000. No a já nevím co by jsem měl na mikrotiku nastavit aby jsem se k tomu dostal přes internet. (medialplayer IP adresa 89.203.218. ...... :554) Když jsem se díval do firewalu tak tam možnost protokolu RTSP vůbec není. A v tom asi bude ten zakopaný pes. Snad pochopíte o co se mi jedná. A budu rád za každou informaci.
0 x

Jiri Nesejt
antispam: Ano

Příspěvekod Jiri Nesejt » 14 years ago

dobry den,
Pokud to spravne chapu tak chcete presmerovat z verejne IP routeru na neverejnou IP kamery , mozna takhle.
/ip firewall nat
add action=dst-nat chain=dstnat comment="" disabled=no dst-address=<vstupni IP routeru> dst-port=554 protocol=udp to-addresses=<vnitrni IP kamery> to-ports=554

Pokud ne tak mi zkuste trochu priblizit jak to mate nastavene.
0 x