❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Destnikove pokryti samot z vysoko umisteneho AP

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Pintero
antispam: Ano

Destnikove pokryti samot z vysoko umisteneho AP

Příspěvekod Pintero » 15 years ago

Zdarec, delsi dobu resim moznost pripojeni nekolika samot, ktere na sebe navzajem nevidi a prakticky nevidi vubec nic, jen lesy a oblohu....
Nicmene mam jedno AP na hodne vysokem kopci, ze ktereho je krasny pohled do udoli na par vesnicek a prave na tyto samostatne domecky, problem je vzdalenost. Uhel by byl celkem OK, tak 60st. Ty nejvzdalenejsi jsou 13 km.
Co jsem tam koukal, reseni by byl asi Wimax, ale ten by se nezaplatil. Mate nekdo nejaky napad? Co treba Canopy s BigHornem, Stingrem, nebo parabolou u klienta?
Ruseni neni prakticky zadne, zatim jsem "lesa pan" :mrgreen:
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 15 years ago

Pintero píše:Zdarec, delsi dobu resim moznost pripojeni nekolika samot, ktere na sebe navzajem nevidi a prakticky nevidi vubec nic, jen lesy a oblohu....
Nicmene mam jedno AP na hodne vysokem kopci, ze ktereho je krasny pohled do udoli na par vesnicek a prave na tyto samostatne domecky, problem je vzdalenost. Uhel by byl celkem OK, tak 60st. Ty nejvzdalenejsi jsou 13 km.
Co jsem tam koukal, reseni by byl asi Wimax, ale ten by se nezaplatil. Mate nekdo nejaky napad? Co treba Canopy s BigHornem, Stingrem, nebo parabolou u klienta?
Ruseni neni prakticky zadne, zatim jsem "lesa pan" :mrgreen:

Pokud je tech samot jenom par - nakup tohle http://aukro.cz/item1309244775_motorola ... _haul.html s timhle http://aukro.cz/item1309622358_motorola ... ntena.html a mas to za par korun. Myslim, ze ten typek z aukra toho mel vic kusu ;)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Pintero

Je jich minimalne 6, takze spise PtMP....
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

no a to tam nemůžeš použít 6 ptp spojů? Časem to tam stejně dáš protože zjistíš, že ptmp se 6 klienty do 13km je prostě neudržitelný a smalou rychlostí která se ještě bude dělit mezi 6 klientů.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Pintero

6 anten tam prave dat nemuzu, to bych to tady neresil.
5 mega sdilenejch by urcite stacilo, protoze telefonni draty k tem barakum vedou vetsinou zaveseny na stejnejch sloupech jako elektrika a podle toho to ADSLko taky bezi a nebezi, navic kdyz je to treba 5 km od ustredny.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

já jenom aby to nebylo horší než než to ADSL. Víš jak, ADSL pujde vždy stejně blbě ale tobě to pude a pak zase nepude.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

soooc

Příspěvekod soooc » 15 years ago

Pintero píše:6 anten tam prave dat nemuzu, to bych to tady neresil.
5 mega sdilenejch by urcite stacilo, protoze telefonni draty k tem barakum vedou vetsinou zaveseny na stejnejch sloupech jako elektrika a podle toho to ADSLko taky bezi a nebezi, navic kdyz je to treba 5 km od ustredny.

Tak si nekde sezen Canopy 5x50AP (do 10k sezenes) a k nemu SM moduly - budes mit 15Mbit HD pro vsechny.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Pintero

soooc píše:Tak si nekde sezen Canopy 5x50AP (do 10k sezenes)

Kde?
0 x

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod David Liška » 15 years ago

Ajm sorry jestli mi něco uniklo, ale proč to nepostavit na MK než na motorolách ?
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 15 years ago

Souhlasim s davidem liškou, postavil bych to normálně na kvalitnim sektoru a 60cm parabolách... případně to hodíš trochu nad normu a povalí to OK....
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček