❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Upload na síti se rozpadává
Upload na síti se rozpadává
Zdravím, setkal se někdo v globále se špatným uploadem,kdy se spojení po 0.5-30MB prostě rozpadne? Dělá nám to na síti po 5GHz PtM u vcero lokací.Tušíte kde může být jádro pudla? Klienti mají signál v normě,žeby nějaký neduh wi-fi obecně který je záhodno na síti poladit?
0 x
a jaky mas zarizeni na AP a na klientech? Me to nic takoveho nedela, sit cela jen na mikrotiku.
0 x
Asi na to má vliv vícero faktorů.V práci se mi to stane často ne-li pravidelně když uploaduji třebas fotky 1-3MB při např. 40ks to dělám nadvacetkrát na FTPko co je na netu.
Topologie je PC-switch-MikrotikClient-....-MikrotikAP-....-MikrotikWDS-....-18GHz-.....optika Dialu.
Na tom APčku jsou jak Mikrotik tak Ubiquiti klienti AP jediné co stojí zařeč je zamknutí na AP i páteří na 12/18Mb ev. 24Mb. V jiné části sítě ať už jsou lidi na Mikrotiku nebo ne tak pokud si toho všimnou tak se sporadicky ozvou taky(1-2 do měsíce).Asi to lidem nevadí nebo se to tak nechová vždy.
Na jiné o něco větší síti s podstatně menším rušením(cca 2tis uživatelů) jsem to občas taky pozoroval,ale spíš jde o to že to moc lidi ani nehlásí.Třebas soused nepošle kloudně větší přílohu DWG přitom download
má vpohodě signály taky protože jede přezemě a ani já občas nejsem sto připojit přílohu k emailu třebas na google ikdyž latence i při zátěži je vpohodě 5ms na seznam.cz .
Topologie MikrotikClient-....-MikrotikAP-LinuxiGw-optika Sloane.
Tedy buď obě sítě mají na Mikroticích něco špatně(a rád bych věděl co) nebo je to zkrátka občasná vlastnost wi-fi, ale třebas by se odolnost na rozpadávání uploadu dala nějak zvětšit nastavením,jen nevím jak.
Topologie je PC-switch-MikrotikClient-....-MikrotikAP-....-MikrotikWDS-....-18GHz-.....optika Dialu.
Na tom APčku jsou jak Mikrotik tak Ubiquiti klienti AP jediné co stojí zařeč je zamknutí na AP i páteří na 12/18Mb ev. 24Mb. V jiné části sítě ať už jsou lidi na Mikrotiku nebo ne tak pokud si toho všimnou tak se sporadicky ozvou taky(1-2 do měsíce).Asi to lidem nevadí nebo se to tak nechová vždy.
Na jiné o něco větší síti s podstatně menším rušením(cca 2tis uživatelů) jsem to občas taky pozoroval,ale spíš jde o to že to moc lidi ani nehlásí.Třebas soused nepošle kloudně větší přílohu DWG přitom download
má vpohodě signály taky protože jede přezemě a ani já občas nejsem sto připojit přílohu k emailu třebas na google ikdyž latence i při zátěži je vpohodě 5ms na seznam.cz .
Topologie MikrotikClient-....-MikrotikAP-LinuxiGw-optika Sloane.
Tedy buď obě sítě mají na Mikroticích něco špatně(a rád bych věděl co) nebo je to zkrátka občasná vlastnost wi-fi, ale třebas by se odolnost na rozpadávání uploadu dala nějak zvětšit nastavením,jen nevím jak.
0 x
a nemáš náhodou v cestě někde pseudobridge?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
U sebe doma mám pseudobridge na té první síti se tozase vůbec nepoužívá.
0 x