❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak se bránit útoků vetřelců

Návody a problémy s konfigurací.
hrabe
antispam: Ano

Jak se bránit útoků vetřelců

Příspěvekod hrabe » 15 years ago

Když se občas podívám do logu, tak jsem právě zjistil z logu že denně se chce na mikrotik připojit 2-5 útočníků-vetřelců. Dá se tomu nějak zabránit? Předem díky
0 x

migell
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod migell » 15 years ago

Silné heslo a login jiný než admin.
0 x
Rád pomůžu a něco se přiučím ...

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 15 years ago

hrabe píše:Když se občas podívám do logu, tak jsem právě zjistil z logu že denně se chce na mikrotik připojit 2-5 útočníků-vetřelců. Dá se tomu nějak zabránit? Předem díky

mam na brane par pravidel ktery kazdou IP z ktery se nekdo pokusi tusim vice jak 10krat prihlasit neuspesne (proste to zkousi) zablokuje a z dane IP uz se proste dal nic konat nebude. V adres listu uz mam peknou sbirku ip adres :-)

http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php ... 09&p=90324 << tady se to trosku resi ...
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

to je zajímavý, já jsem pochopil že se mu někdo připojuje na wifinu a ne do systemu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 15 years ago

hapi píše:to je zajímavý, já jsem pochopil že se mu někdo připojuje na wifinu a ne do systemu.

Aha, tak jestli to melo bejt na wifinu, pak se omlouvam, blbe jsem to pochopil ...
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...