❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Neradostné ohlédnutí TO2

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Neradostné ohlédnutí TO2

Příspěvekod zdenek.svarc » 15 years ago

TO2 v těchto dnech bilancovalo a na rozdíl od mistrného PR zpracování jsou výsledky docela neradostné. Na Lupě dnes vyšel článek

http://www.lupa.cz/clanky/prodeje-adsl- ... em-minimu/

který doporučuju přečíst. Přírůstky ADSL jsou nejslabší na poslední roky, navzdory soustavné solidní marketingové masáži. Na rozdíl od autora se ale domnívám, že zmiňovaných 150 tisíc zákazníků na O2TV je parádní výsledek a můj odhad v době spuštění téhle služby překonal třínásobně. Žel, i tady je trend klesající. Což je vzhledem k aktuálnímu solidnímu pokrytí DVB-T nabíledni. Ostatně, kabelovky by mohly vyprávět. Dál mě však zajímal ještě výsledek celkových výnosů, o kterých se na Lupě nepíše. Za uplynulé pololetí klesly celkové výnosy téměř o 7 % (na 27,7 miliard), což je malá tragédie. ADSL tudíž nestačí nahrazovat úbytek pevných linek a slavíci z Madridu mají asi vrásky na čele.

Přesto jsem přesvědčený, trh roste rychleji než Telefónica a tudíž máme ještě solidní předpoklad růstu, než začne dočista kulminovat. Nicméně ani trh není nafukovací, proto jsem docela zvědavý na další léta, kdy začne ostrý boj o přetahování zákazníků navzájem. Každopádně jsem velký skeptik ve věci plošného nasazení skla Telefónicou. Jestliže jsou náklady na plošné proskelnatění k zákazníkovi odhadovány na 100 miliard Kč, pak se domnívám, že jim s ohledem na hospodářské výsledky těžko někdo půjčí. Máte jiný názor?
0 x

reset

Příspěvekod reset » 15 years ago

v podstate mam stejny nazor
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Příspěvekod zdenek.svarc » 15 years ago

A jak zaznělo v diskusi na Lupě, Telefónica se momentálně soustředí na pokrytí 3G, takže nejen optika, ale i nasazení VDSL se odsouvá. VDSL by se týkalo účastníků do 1 km od ústředny, což je průměrně polovina účastnických přípojek.
0 x