Nastavil jsem vše přesně podle video návodu http://mikrotik.tlupa.com/?p=49
IP adresa z adsl modemu je načtena správně 192.168.1.2 br+dns 192.168.1.200
Klientovi (v portu sit_doma) se načte taky IP 192.168.5.254 br+dns 192.168.5.1
Nejde na něm však internet.
Masquerade je nastaveno podle videonávodu. Viz obrázek.
Nastavení pro wifi jsem zatím nedělal. TO až v dalším kroku.
Uplně nejlíp by pro mě ale bylo kdybych toto zařízení moh použít tak, že by jen vysílalo a bylo plně transparntní. IP adresy mi totiž přiděluje router hned za modemem(toto bych vyměnil jako náhradu vysílače ovislink)
Díky
Tom
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
nastavení IP pro routing internetu S OBRÁZKEM
nastavení IP pro routing internetu S OBRÁZKEM
Naposledy upravil(a) Tom@sek dne 22 Dec 2010 15:53, celkem upraveno 1 x.
0 x
Máš tam blbě daný to DNS. Musíš ho mít v IP - DNS - Settings - Servers - tam si dáš IP adresu ADSL a zaškrtni Allow Remote Requests. Z toho static ho vyhoď. Pak do IP - Routes přidáš Dst. Address: 0.0.0.0/0, Gateway: zase IP adresu ADSL a měl by Ti jít net.
Naposledy upravil(a) goblajz dne 06 May 2010 15:39, celkem upraveno 3 x.
0 x
-
Tom@sek píše:Uplně nejlíp by pro mě ale bylo kdybych toto zařízení moh použít tak, že by jen vysílalo a bylo plně transparntní. IP adresy mi totiž přiděluje router hned za modemem(toto bych vyměnil jako náhradu vysílače ovislink)
Tak proč to nedáš jen jako bridge všechno?
Nebo vyhodit router a zpojit to přímo do modemu s tím, že bys routeroval na tomhle
0 x
Díky za radu. vyzkouším.
Jo a s tím bridge..můžete mě navést? Aspon kde se to dočtu. nebo jeslti je to jednoduchá tak ja to nastavit. Vyhledávám tu dnes jak zběsilý ale toto nevím teda. ja toto dělal podle toho videa.
A vyhodit router nechci protože je to asus s Load Blaancing kde nemusím nic nastavovat. jen připojím kabely a dám 50/50. navíc to wifi je až pár km od routru.
Díky
Jo a s tím bridge..můžete mě navést? Aspon kde se to dočtu. nebo jeslti je to jednoduchá tak ja to nastavit. Vyhledávám tu dnes jak zběsilý ale toto nevím teda. ja toto dělal podle toho videa.
A vyhodit router nechci protože je to asus s Load Blaancing kde nemusím nic nastavovat. jen připojím kabely a dám 50/50. navíc to wifi je až pár km od routru.
Díky
0 x
-
Tak když to má být obyčejný AP, tak dáš do bridge všechny interfacy a na bezdrát.interface nastavíš mode AP bridge. To je úplná brnkačka
bridge uděláš, že klikneš na bridge, dáš "+", OK, pak se přepneš do záložky ports a vybereš tam ty interfacy, na který to platí
bridge uděláš, že klikneš na bridge, dáš "+", OK, pak se přepneš do záložky ports a vybereš tam ty interfacy, na který to platí
0 x