❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

10Ghz >11km > 150mbit/s

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Dr.Easy
Kontaktovat uživatele:

10Ghz >11km > 150mbit/s

Příspěvekod Dr.Easy » 15 years ago

Neco shanime... Alcoma ma 1gbit stale ve vyvoji a kdo vi, kdy to bude, 2x 100mbit je mozny, ale musi se to trunkovat a nekde, kde je privedena optika a za ni je az manag. switch to nejde, tzn. pouzit dalsi mini switch na trunk -> dalsi vec, co se muze potento :)

Ray umi s 1gbit, ale na 12km to s 2x 120cm neda plnou rychlosti..

tech spoju chceme vic.. nemate/nepouzivate nekdo neco jinyho?

Diky :)
0 x
UBNT? Maximálně pro klienty...

RAket

Příspěvekod RAket » 15 years ago

Zkusil bych Orcave 1S10. Na 12km se 120kama by to mělo mít rezervu přes 20dB, prý.. a gbit port má.
0 x

Dr.Easy
Kontaktovat uživatele:

jenze, co jsem slysel, tak se Orcave dost zhorsily... jen nevim co je na tom pravdy?
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 15 years ago

Na jejich skoleni to vypadalo slusne - jen pocitej ze prvni spoje k dodani az 19.dubna+- udajne
0 x
Daniel Tasáry

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

po městě jich už pár visí a my na jeden čekáme, podrobnosti ještě nevim.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Dr.Easy
Kontaktovat uživatele:

no, to je podovne jako s alcomou.. slibuje, slibuje, ale bude to az kveten, cerven a kdo vi, jestli vubec...

takze ted asi nakoupime MP91 a zatim nasadime ty, abychom ulehcili zatezi a kdo vi jak to pak bude...

jenze, zase bychom radi alcomu, protoze jednotky se jednodusse vymenej a paraboly zustanou...

a jeste co 1ae a to jejich 180mbit pojitko? pouziva ho nekdo? reference?

Diky
0 x

hapi

snad u všech pojítek se dá vyměnit jenom jednotka a parabola zůstane. Já nevim ale 1S10 měnit nebudu muset protože si ho upragradnu až na 200Mbit podle potřeb což u MP91 nehrozí. Nechci nikoho navádět ale i cena je dost jinde.

No slibujou, ale oni zatim nic neslíbyly, projektový ještě neposlalo kdy přijedou namontovat spoj takže nic neslíbily. Navíc maily jim padaji do koše což je docela blbý ale co, je mo to fuk, nebudu připlácet za pomalejší pojítko a orcave je prostě orcave.

Nechtěl si náhodou 150Mbit? MP91 má jenom 88Mbit což je to samí jako MP90.
0 x

Dr.Easy
Kontaktovat uživatele:

Vim, ale docasne nakoupime asi MP91, abychom rozlozili zatez. Ted mame nekde 66mbit a nekde 50mbit Summit...

155mbit chceme kvuli rozvoji do budoucna, abychom na to nemuseli aspon nejakou chvili sahnout.

Nemas nejaky prospekt od Orcave? Mne nekdo rikal, fakt uz nevim kdo to byl, ze se ted dost zhorsili a jsou s nima problemy. Muze to byt jedna pani povidala, ale rad si to objasnim.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 15 years ago

to hapi .. kvalitu slevou nedozenes :) ... coz je ted politika orcave .. byt za kazdou cenu nejlevnejsi, jenze kvalita jim jaksi padla ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

RAket

Příspěvekod RAket » 15 years ago

Dade_Marfi píše:to hapi .. kvalitu slevou nedozenes :) ... coz je ted politika orcave .. byt za kazdou cenu nejlevnejsi, jenze kvalita jim jaksi padla ...

a ten pád kavlity máš z vlastní zkušenosti nebo z drbů? :D
0 x

hapi

zajímavý, kvalita padla, jak to lze posoudit? Jak se pozná kvalitní pojítko? Všechny pojítka se nasadí a jedou podle očekávání, jak tedy říct že tohle je kvalitnější?

V okolí vyrostlo dost 1S10 takže polemizovat o tom jestli orcave je kvalitní nebo ne moc smyslu nemá. Podle toho co jsem slyšel já bych zase označil za nekvalitní racom. Ovšem ve finále je mi jedno od koho to koupim. Koukám na parametry pojítka a možnosti upgradu což 1S10 má nepřekonatelný možnosti v upgradu.

Dade_Marfi: nic proti tobě nemám ale nemůžu brát tvůje názory na alcomu jako relevantní když pro ně děláš servis. No a vlastně když pro ně děláš servis a evidentně se nenudíš tak asi poruchový jsou ne? Nebo je to naopak?

Nechci tady flamovat ale prostě jsem si sednul a kouknul na možnosti a za jakou cenu. Jestli ten spoj bude padat nebo něco z něj upadne, máme přece záruční dobu takže se to bude řešit formou reklamace.
0 x

hapi

dantasik píše:Na jejich skoleni to vypadalo slusne - jen pocitej ze prvni spoje k dodani az 19.dubna+- udajne

první spoje asi ne protože tu už nějaký v okolý fungujou.

před 5 minutami mi přišel mail z orcave:

Přijata dne: 16.3.2010
Realizace POTVRZENA na: 14.5.2010

osobně mi to nevadí protože to co tam je teď, tak to v pohodě ještě 2 měsíce pojede dál.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jen mluvim ocima servisaka ... preci jen uz jsem par spoju videl a mnohdy delal i servis .. ja nejsem obchodnik alcomy, jen mohu posoudit z praxe. To, ze delam pro alcomu servis ale neznamena, ze stale opravujeme vadne spoje, to se nam stane zridka, spise resime rekognoskace, montaze .... takze ono rict pausalne, ze nekdo dela servis a tak je ta vec poruchova to je dost mimo :)

co se tyka miracle dnes orcave, znam ty jejich spoje dokonce jsme v jednani tez o zastupovani/servise, ale muzu rict, ze co jsem zatim videl nijak nadsene bych se do servisu nehrnul :)
0 x
- programming
- development
- education

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 15 years ago

Hmm tak to je pekny ja myslel ze budem mit orcava v dubnu a jeste jsem se nedostal k objednavce :)

Imho, antena Arkivator a ODU vypadala taky hodne dobre mechanicky zpracovana. Uz maji oproti alcome 1Gbit port a ano, opravdu prvni serie je venku. Ted se ceka na dalsi nevim kolik rikali ze jich budou mit a do te uplne dalsi tzn za pulroku snad nebo jak to muze byt by meli uz mit jednotky ready na 200Mbit. Resi tam jeste tu 256QAM. Navic, asi jako jediny umi pojitka upgradovat rychlostne i nesymetricky. Tj koupim licenci 100Mbit jednim smerem a druhy muze byt i 25Mbit. U ISP predpokladam ze treba vic jednim smerem a ten druhy se spis flaka. Takze zas nejaky penize usetreny. A web rozhrani toho spoje bylo taky slusne propracovany a umi to preladit i obe jednotky najednou - nevmi jestli alcoma umi. Chysta se i spektralni analyzer - neco +- presny jako sonda a spektrak tezko ale neco pouzitelne aby se dalo do eteru "podivat".

Co je fakt spatne je ten termin dodani. Jinak opravdu nevim co by melo byt "horsi" kvalita spoje. Jestli myslis mechanicky nebo softwarove??
0 x
Daniel Tasáry

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

obe jednotky najednou ? boze to snad umela alcoma vzdycky ... v zivote jsem nemusel ladit kazdou stranu zvlast, pokud jsem tedy nepripravoval jednu jednotku jen jako nahradu. Jinak treba absence 4 a 7 kanalu je taky smesna v dnesni dobe.
0 x
- programming
- development
- education