❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

jak protunelovat SAMBU

Návody a problémy s konfigurací.
okoun
antispam: Ano

jak protunelovat SAMBU

Příspěvekod okoun » 15 years ago

nevíte jak se dá protunelovat SAMBA na nat routeru, chtěl jsem to forwardovat natem všechny porty, ale moc to nešlo
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

jarapa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jarapa » 15 years ago

Jestli tomu dobře rozumím, tak chceš sdílet přes sambu např. soubory v jiné stíti. Aby se mi objevovaly počítače v seznamu skupin, toho jsem zatím nedocílil, ale jde to. stačí napsat IP do wins server v DHCP serveru na ten počítač/server kterej je ve druhé síti. Pak už jen napíšeš \\serverjmeno a jsi tam - prostě ručně. Jo a ještě to podle mě nesmí být zamaškarádovaný.

Jestli to někdo umí líp, ať napíše
0 x
Jára

okoun

Příspěvekod okoun » 15 years ago

no, já potřebuji pouze jedno PC za natem přesměrovat na sambu ve vnější síti
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

jarapa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jarapa » 15 years ago

okoun píše:no, já potřebuji pouze jedno PC za natem přesměrovat na sambu ve vnější síti

No tak uvedeš ve wins adresu tohoto PC. Bohužel v seznamu se ti neobjeví, jen můžeš napsat \\jmenoPC a pak se na něj dostaneš.
0 x
Jára