http://mikrotik.tlupa.com/?p=76
co na to říkáte jako profíci není to prasečina je to použitelné a když ano porč to vůbec použít ..
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
co říkáte na toto ...
tak pokud řešíš na síti dns centrálně, tak si pamatuješ jenom jedno či dvě ip adresy... je v tom problém? Neříkej že děláš dnsko na každym klientu a ten se pak někam dotazuje. To by byla docela kravina jaká přesně je na tom videu. Klientskej mikrotik přece nepotřebuje DNS a počítače se klidně můžou dotazovat až na bránu na centrální.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:tak pokud řešíš na síti dns centrálně, tak si pamatuješ jenom jedno či dvě ip adresy... je v tom problém? Neříkej že děláš dnsko na každym klientu a ten se pak někam dotazuje. To by byla docela kravina jaká přesně je na tom videu. Klientskej mikrotik přece nepotřebuje DNS a počítače se klidně můžou dotazovat až na bránu na centrální.
me jen zajimalo jestli se to funkcni a proc dotycnej to takhle pouziva nepripada mi ze to ma nejake vyhody a nechapu co na tom ten tipek vidi
0 x
no fungovat to bude, měl jsem to tak v jedný části sítě kterou jsme přebraly a měli nastavenej jinej dns server, takže timhle na serveru jsem je směroval na vlastní DNS. Ostatně doufám že to tak nikdo nedělá protože to jenom dokazuje neschopnost mít v síti pořádek a nějak logicky jí používat. Už jsem viděl v síti nastavný DNS resolvery postupně na sebe až k bráně.... jakej to má význám?
0 x
hapi píše:no fungovat to bude, měl jsem to tak v jedný části sítě kterou jsme přebraly a měli nastavenej jinej dns server, takže timhle na serveru jsem je směroval na vlastní DNS. Ostatně doufám že to tak nikdo nedělá protože to jenom dokazuje neschopnost mít v síti pořádek a nějak logicky jí používat. Už jsem viděl v síti nastavný DNS resolvery postupně na sebe až k bráně.... jakej to má význám?
DNS resolvery myslis ten co ma i v sobe mikrotik
ze zjdavosti jsem se ho pokousel nastavit ale nejak mi to nemaka
staci pridat jen ip dns do statickych dns a je to nebo jeste neco se musi nastavit
0 x
no tak jasný, ten co má na sobě mikrotik, v tom videu ho používá.
Musíš ještě zatrhnou tu zátržku co v tom videu aby přijímal dotazy i z počítačů.
Musíš ještě zatrhnou tu zátržku co v tom videu aby přijímal dotazy i z počítačů.
0 x
DNS resolver napr. v MK je pomalší ako plnokrevný dns
Spravte si test odpovedí... Preto je to hovadina.
Ideálna je žiadosť klienta na najrýchlejší dns v sieti (v ideálnom prípade i najbližšie k zákazníkovi), ktorý okamžite odpovie, nakoľko viacnásobné reťazové requesty spomalujú akúkoľvek prevádzku u klienta.

Ideálna je žiadosť klienta na najrýchlejší dns v sieti (v ideálnom prípade i najbližšie k zákazníkovi), ktorý okamžite odpovie, nakoľko viacnásobné reťazové requesty spomalujú akúkoľvek prevádzku u klienta.
0 x