Zdravím,
nevíte náhodou někdo jak je to s certifikačními stupni u Mikrotiku ? Sice jsem našel na http://training.mikrotik.com/ popisy obsahu jednotlivých "levels", ale nějak jsem se nedočetl jaké podmínky jsou pro získání určitého "level" kromě složení testu zapotřebí, např. nutnost nějakého předchozího "level" a pod. Jediné co jsem se zatím dopídil, že by certifikát MTCNA měl být roven dřívějšímu "Mikrotik RouterOS Training".
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Postup při získávání certifikace
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
Jednotlivé certifikace na sebe možná logicky navazovat můžou (resp. na základní MTCNA), ale pevně dané pořadí podmínkou není. Jsem držitelem MTCWE a MTCTCE, nicméně základní MTCNA certifikované nemám a nikdo s tím problém neměl.
MTCNA - MikroTik Certified Network Associate
MTCRE - MikroTik Certified Routing Engineer
MTCWE - MikroTik Certified Wireless Engineer
MTCTCE - MikroTik Certified Traffic Control Engineer
MTCUME - MikroTik Certified User Management Engineer
0 x
Je nějak omezena platnost těchto certifikátů, např. jak má CISCO na tři roky ?
0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
ok2slc píše:Je nějak omezena platnost těchto certifikátů, např. jak má CISCO na tři roky ?
Co vím já, tak platnost je rozhodně omezena u lektorských (trenérských) certifikátů. V rámci vzpomínaných uživatelských certifikátů si expirací nejsem jistý. Na samotném certifikátu expirace rozhodně vyznačena není. Jinak u Cisca je u nižsích úrovní expirace tři roky a u vyšších dokonce pouhé dva roky.
0 x
-
jediné co je "časově omezené" je verze ros na které se certifikace provádí.. tzn mám MTCWE na verzi 3x, neplatí na verzi 4x.. jinak o žádném omezení taky nevím
0 x
Zdeněk Švarc píše:Jednotlivé certifikace na sebe možná logicky navazovat můžou (resp. na základní MTCNA), ale pevně dané pořadí podmínkou není. Jsem držitelem MTCWE a MTCTCE, nicméně základní MTCNA certifikované nemám a nikdo s tím problém neměl.
zajimalo by me co se uci na kurzu pro Certified Traffic Control Engineer
kdyz clovek znam princip HTB a tech par typu front co se na to povesi tak to je asi vsechno ne? nebo si se tam dozvedel jeste naky zajimavy detaily ?
uz na mk shapuju par let a fungeje nam to pekne, dokonce i udajne nefunkcni priority nam ted od verze 3 docela fungujou
jde mi o to jestli ma cenu si to delat? dik
0 x