❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jednoduchy pingací program
Jednoduchy pingací program
Můžete mi někdo doporučit nějaký jednoduchý pingací program na sledování několika páteřních spojů? Mám teď dočasně spravovat menší wifi síť která nemá žádné monitorování, chci rozchodit Dude ale než se mi to podaří tak bych na pár dní potřeboval něco co jenom spustím, zadám IP routerů a bude hlásit výpadky. Dík za rady
0 x
dude,
nainstalovat a jede se
nainstalovat a jede se
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
Jako jednoduché pingátko používáme Pinger jednotlive IP co chceš monitorovat si zadáš do konfiguráku ...
0 x
-
funguje ti to? me teda vubec, je to podivne pomale, slozite konfigurovatelne a rekl bych ne moc spolehlive, uz to slo pryc.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

-
guderon píše:Jako jednoduché pingátko používáme Pinger jednotlive IP co chceš monitorovat si zadáš do konfiguráku ...
tak tohle vypada dost dobre, to se mi libi ....
0 x

smokeping
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
-
hapi píše:smokeping
jen doplnim odkaz http://oss.oetiker.ch/smokeping/
ale tohle neni zdaleka JEDNODUCHY PINGACI PROGRAM hapi

0 x

no, nevim co je naněm SLOŽITÝHO, instalneš, dopíšeš jak často má pingat, kolik pingů a jaký maji bejt časy grafů a pak už jenom seznam IP adres kde se napíše host a ip případně i kategorie do který má bejt pak na webu zařazenej.
0 x
hapi píše:smokeping
Ahoj, používáš ho? Potřeboval bych něco poradit...
0 x
už moc ne ale něco tu na něm ještě běží.
0 x
-
hapi píše:no, nevim co je naněm SLOŽITÝHO, instalneš ...
nechci se hadat, jen rikam ze to neni JEDNODUCHY PINGACI PROGRAM, je to aplikace ktera pro svuj bez vyzaduje nejlepe nejaky linux a v nem rozbehnuty webovy server. pod JEDNODUCHY PINGACI PROGRAM si predstavuju spis nejaky exac. Jinak jak jsem napsal, to co doporucujes je dost dobry, proti tomu nic ...
0 x

hapi píše:už moc ne ale něco tu na něm ještě běží.
Potřeboval bych v něm nastavit pokud mě začně nějaký spoj lossovat tak aby smokeping odeslal email, pokud to umí?
Díky
0 x
Ja pouzivam MULTIPING http://www.nessoft.com/multiping/
Ale myslim ze neni free. Inak je super. Da sa nastavit velmi jednoducho. Len sa nahadzu IP ktore chceme pingat a ide to. Da sa pozerat pekne podla casu kazda IP a jej vypadky. Da sa nastavit velkost pingu, zaslanie mailu pri vypadku alebo pri zvysenych pingoch.Ja to mam nastavene priamo na SMS. Vyhoda je ze sa daju kazde IP pomenovat aby sme si nemuseli pamatat cisla ale vidime presne co je co.
Ale myslim ze neni free. Inak je super. Da sa nastavit velmi jednoducho. Len sa nahadzu IP ktore chceme pingat a ide to. Da sa pozerat pekne podla casu kazda IP a jej vypadky. Da sa nastavit velkost pingu, zaslanie mailu pri vypadku alebo pri zvysenych pingoch.Ja to mam nastavene priamo na SMS. Vyhoda je ze sa daju kazde IP pomenovat aby sme si nemuseli pamatat cisla ale vidime presne co je co.
0 x