❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ZCOMAX WL-6202 Co na něj říkáte?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
teo

ZCOMAX WL-6202 Co na něj říkáte?

Příspěvekod teo » 16 years ago

Zahlédl jsem na Aspě nový Zcomax WL6202, vycházející z WA2204. Oproti ní slibuje 300Mbps (je mi jasné že nedosáhne) a USB konektor pro modem či datové uložiště. Novinek je víc, viz odkaz.

http://wifi.aspa.cz/zcomax-wl-6202-v3-3 ... 11n-z96159

Zkoušel ji už někdo? Máte reference?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

takovýhle prasácký zařízení na prasení pásma mám obzvlášťě rád. Ono to zabere celí 2,4GHz pásmo a je vymalováno. Navíc ta šílená citlivost se kterou to na max pojede leda v jedný místnosti a to ještě k tomu pochybuju, že to procesory těch zařízení utahnou. K čemu je tohle dobrý? K čemu to potřebuješ, že ti nestačí obyč 802.11g?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

teo

Příspěvekod teo » 16 years ago

hapi píše:takovýhle prasácký zařízení na prasení pásma mám obzvlášťě rád. Ono to zabere celí 2,4GHz pásmo a je vymalováno. Navíc ta šílená citlivost se kterou to na max pojede leda v jedný místnosti a to ještě k tomu pochybuju, že to procesory těch zařízení utahnou. K čemu je tohle dobrý? K čemu to potřebuješ, že ti nestačí obyč 802.11g?

Já používám klasické WA2204, prošlo mi jich pod rukama před 600 a spokojenost, když si vzpomenu na Ovise 5460 (nad kterýma jsem zlomil hůl, ještě v době kdy nebyl firmware co řeší časté zatuhávání...) jsem rád za 2204. Jen že se vyrábí tuším od 2005/2006, a vím že je to prošlo x revizema, ale čekám na novou řadu. Nebo se to bude dělat dlouho jak osvědčené síťovky s realtec 8139?
0 x

hapi

no a proč ne. Když to funguje, tak proč čekat na novou revizi a měnit za něco jinýho. bejt tebou tak směřuju tvé myšlenky jinam. Tohle je uplně zbytečný řešit.
0 x

RaMa

Příspěvekod RaMa » 16 years ago

Jako rusicka bezdratovych siti se to urcite hodi :)
Cena je celkem vysoka.
Vyhodou oproti RB a WS je snad jen ten USB port, ktery by mohlo tak 1% lidi pouzit.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

RaMa píše:Vyhodou oproti RB a WS je snad jen ten USB port, ktery by mohlo tak 1% lidi pouzit.

spíš 0,1%
0 x

baz

Příspěvekod baz » 16 years ago

Videl to uz nekdo v praxi? Da se tomu zatlumit vysilaci vykon? Kolik to realne prenese?
Tak me napadlo, kdyby se to pouzilo na distribuci, myslim tim treba na p2p spojeni dvou panelaku jako levna nahrada optickeho pojitka. To by ale muselo zvladnout provoz tak 50+ mbit. K tomu dat na tech dejmetomu 100metru vzdalenosti 24dB paraboly, aby to byl silne smerovy spoj, zatlumit to fest a mohlo by to chodit bez toho, ze to sejme vsechny wifiny v okoli.

Tydle Nkovy karty se delaji i do PCI slotu, toz kdyby to umel obsluhovat mikrotik, tak je vymalovano. Ale jako prvni to zkouset nebudu :)
0 x

hapi

já doufám že to nikdo nepoužije protože i ze sebe lepší anténou to bude prase. Myslíš, že to dá na 100m se stlumenim výkonem aspoň polovinu kapacity? Stačí se podívat na citlivost karty a je konec. Potřebnou citlivost nedáš skoro ani na 5GHz s rozumnou rezervnou a to máš daleko větší vysílací limit.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

Spis by to chtelo, aby mikrotik zacal podporovat MIMO pro 5GHz, to by pak tyhle 100 metrove zalezitosti na 3 antenach mely vyznam.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Ketch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ketch » 16 years ago

Né, že by to bylo příliš podstatný, ale docela mě bobavilo, že to "umí" 300 mbps a porty to má všechny jenom 100 mbps :lol: Samozřejmě se neobávám, že by to tu rychlost zvádlo, ale jde o princip...
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

ano, všichni známe ty obchodní kecy, reálně to dá 50Mbit po místnosti a ještě k tomu testováno v UDP protože to číslo je vyšší leč v reálném provozu nedosáhnutelné
0 x

cyz
antispam: Ano

Příspěvekod cyz » 16 years ago

Tohle používat na venkovní připojení - snad nemyslíte vážně? Když levné pojítko mezi 2 budovy tak bych prosil v 5GHz, ideálně Mikrotik s Nstreme Dual který protlačí rozhodně víc jak toto pokud se dá do výkonného RB s kvalitníma anténama.
Zařízení čínské výroby na 2,4 už snad v dnešní době najde uplatnění leda doma na stole. Docela by mě zajímalo jak se tohle osvědčilo na domácí wifi - vypadá to slibně, zatím používám WA2204 ale od podzimu chci zavést Nkové wifi routery, váhám mezi tímto a zn. Tenda.

btw.:Teď už pokud vím Mikrotik MIMO umí, vyrábí i Nkové karty, před týdnem jsem je viděl u spolupracovníka na stole takže brzy budou výsledky jeho testu, sám jsem zvědavý
0 x