Po nastavení RB433 jako bridge nejdou pingy. Nastavení sem provedl viz. screen-shot. Z PC se dá připojit na mikrotik jen pomocí zadání MAC adresy, ale pokud si pingnu z mikrotiku na ip kterou sem nastavil odezva je. Potřebuji poradit od zkušenějších uživatelů RB jak nastavit tento systém abych se na něj mohl dostat pomocí zadání IP adresy. Screen snad mluví za vše....
[img=0]RB433.jpg[/img]
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB433 - Nepremává
Předpokládám že na komplu ze kterého se snažíš připojit na toho mk máš nastavenou ip adresu z rozsahu 193.85.145.184/29. To jest 193.85.145.185 až 193.85.145.189 s maskou 255.255.255.248, protože pokud ne, na ip adresu se nemůžeš nikdy připojit v případě že tam máš jen tu jednu :D
0 x
a taky doufám, že máš do toho bridge přidaný ty iface který chceš bridgovat.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Ok, tak už je vše v pořádku. Problém byl přesně tak jak popisujete. Teď už jen potřebuji doladit anténu. Jakým způsobem ladíte antény vy zkušenější? Mám nastavit na mirkotiku mód align only a pak ladit, nebo je lepší varianta? /např. spuštění scritpu, který bude pípat pokud se signál dostane např. na 75dB ?/ Předem díky za Vaše rady..
0 x
SEO, SEM, WISP MarekStejskal.cz
Ladime od oka, zkusenejsi technik to ani pak nemusi uz doladovat podle signalu. Popr. podle SNR a signalu v registration treba 

0 x
-
Tak tak, ked tonastavis od oka , vedsinou uz nejakeho lebsieho signalu nedosiahnes . Iba ze by si to nasmeroval nieke mimo a potom doladoval podla signalu.
0 x
BIGG píše:mashinepistole2 píše:Tak tak, ked tonastavis od oka , vedsinou uz nejakeho lebsieho signalu nedosiahnes . Iba ze by si to nasmeroval nieke mimo a potom doladoval podla signalu.
Kluci ale no tak, chtěl bych to vidět jak nastavujete směrovou středovou parabolu podle oka na 5km
Nevím jak Ty, ale já podle oka nasměřuju 28 parabolu tak, že když se pak pustím do ladění podle signálu, už nedosáhnu takový signál jako když sem to udělal od oka :) Je uplně jedno jestli to mám na 8, 10 nebo 13km :))
0 x