❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Lze použít ??

Návody a problémy s konfigurací.
jirka_ade
Kontaktovat uživatele:

Lze použít ??

Příspěvekod jirka_ade » 19 years ago

Ahoj Všem, jsem tu poprvé a netrpělivě čekám, až mi dorazí licence / level 5 / .Zatím stavím router a zajímalo by mně jaké máte zkušenosti s provozem na CPU Intel Pentium 4 506 2.66 GHz (1024/533) BOX LGA775 EM64T. Nebo je lepší použít starší typy CPU ?Dál předpokládám použití 2 x 512MB/400MHz v Dual na MB s chipsetem Intel 865PE. Mělo by to fungovat jako ethernetový hlavní router cca pro 250 uživatelů na 10Mbit.
0 x

Steebe

Příspěvekod Steebe » 19 years ago

rekl bych ze velice luxusni :-D
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 19 years ago

Souhlasím ....
Nám asi 450 uživatelů (podnikoví useři i domácí bezdrááci) routuje, firewalluje a shapuje na PIII 667MHz (pasivně chlazená), 512MB PC133, Intel 845chiset. úplně v pohodě :wink:
0 x

zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Příspěvekod zdenek.svarc » 19 years ago

Na 250 uživatelů / 10 Mbits je to jako kanon na vrabce, ale pokud sí poroste, určitě přijde výkon vhod.
0 x

Steebe

Příspěvekod Steebe » 19 years ago

Mno pokud je to komunitni sit kde maji celkovou konektivitu sdilenou a resi se tam jen stahovaci aby se vyrazne neucpavala linka treba prez fup tak si myslim ze 10Mbps je tak akorat ...

ono kdyz se to veme 25 lidi na 1Mbps je celkem akorat ...

Placnu kazdej 350 Kc mesicne a je to nadherny internet s luxusnim mikrotikem ,na masinu zvlast nejaky WEB server s prislusenstvim , mailserver , ftp trebas atd... - hosi kde to mate ja se chci pripojit ..... :twisted:

Sorry za O.T. nechal sem se unest ....
0 x

jirka_ade
Kontaktovat uživatele:

Děkuji za názory, tušil jsem, že to přeženu, ale někde jsem se dočetl, že výkon MT je nejvíce závislý na CPU a pamětech.
0 x

jirka_ade
Kontaktovat uživatele:

Tak router bychom meli, a co za konfiguraci pouzit pro pro pouziti 4 x karet CM9 s Atherosem ve funkci jako hlavni AP? Jsou nejake zname konflikty HW ? U Star-OS mne to radne potrapilo!
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 19 years ago

jirka_ade píše:Tak router bychom meli, a co za konfiguraci pouzit pro pro pouziti 4 x karet CM9 s Atherosem ve funkci jako hlavni AP? Jsou nejake zname konflikty HW ? U Star-OS mne to radne potrapilo!

Věřím ... StarOS jsem radši ani neaplikoval - RouterOS Mikrotik kam jsme ho dali tak jede perfektně. A v podstatě napoprvé, jen se ho naučit (ale to není tak těžké) :)
0 x

kuba_lysa

Příspěvekod kuba_lysa » 19 years ago

Když už, tak alespoň desku s i875 chipsetem a k tomu ECC paměti. Lépe však nějakou serverovou s E7210 či E7221, pro Gbit síovky do budoucna.

Doporučuji použití kvalitních síovek - Intelů.

Mám sí, 10 Mbit, 250 uživatelů, routuje to Celeron 2.26GHz s 256MB RAM, jede tam Debian s 2.6.13 kernelem a poměrně složitej NAT, firewall a QoS a zatížení je minimální.
0 x