Maximální přenosová rychlost routerboadrdu vz. vytížení CPU
Testuji nové RB411 a jednu jsem dal na jednu páteř (režim bridge).
První strana RB411 (wlan R52)
Druhá strana PC ROUTEBROARD 1,2GHz (wlan R52)
Vzdálenost je cca 600m a signál na obou v úrovni cca -58dBm.
Přenese to jen 10Mbit down, 1Mbit up. Vytížení obou CPU je nízké - 411 - 15% a PCčko 10%.
Očekával jsem od toho dvojnásobek.
Jsou dosažené hodnoty z podmínek předpokladu přijatelné?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Maximální přenosová rychlost routerboadrdu vz. vytížení CPU
10mbit udela i RB112 takze to vypada ze je neco spatne 411 udela urcite o dost vic.
0 x
-
prosim ta PC ROUTERBOARD je co?
skus na to pustit nejake zatazovacie testy, toto vyzera na normalny traffic a nie strop, co to dokaze.
skus na to pustit nejake zatazovacie testy, toto vyzera na normalny traffic a nie strop, co to dokaze.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk
http://www.citicom.sk
andreas4all píše:prosim ta PC ROUTERBOARD je co?
PC Routerboard - RB platformy PC (celeron 1,2GHz, 128Mb ram, 4x wlan + 1x eth)
0 x
dneska sem u jednoho noveho klienta experimentoval a zapnul sem na AP (je tam 411 a klient je taky 411) nStream... CPU na AP jede na cca. 5-15% pri trafficu cca. 1Mbit... BW test mi halfduplexne ukaze 26Mbit TCP a fullduplexne 14Mbit.. chtel bych podotknout ze AP je 100% v limitu a klient byl pripojen na 5Ghz ze vzdalenosti 4km se signalem 70/68dBi. Anteny sem pouzil J&J 24dBi a na AP ElboxRF TA-14dBi...
0 x
Jan Ptáček
teo píše:Maximální přenosová rychlost routerboadrdu vz. vytížení CPU
Testuji nové RB411 a jednu jsem dal na jednu páteř (režim bridge).
První strana RB411 (wlan R52)
Druhá strana PC ROUTEBROARD 1,2GHz (wlan R52)
Vzdálenost je cca 600m a signál na obou v úrovni cca -58dBm.
Přenese to jen 10Mbit down, 1Mbit up. Vytížení obou CPU je nízké - 411 - 15% a PCčko 10%.
Očekával jsem od toho dvojnásobek.
Jsou dosažené hodnoty z podmínek předpokladu přijatelné?
Mam neco podobneho, AP (PC 1,7 Celer a v nem 6xCM9) druha strana na jednom AP RB411 prenos otestovany nemam, ale normalni provoz mi tam udela 8Mbps full duplex a zatizeni CPU na 411 je do 25%, je to nastaveno jako router s QOS v QT, zakladnim nastaveni FW a manglovani.
Ted jsem pustil BW Test a ukazalo mi to 11Mbps half duplex + 10Mbps half duplex normalni provoz, takze cca 10Mbps FD bez Nstreme, kdyz zapnu Nstreme, tak je CPU na 60-95% porad, PCcko jede na 8%
0 x
-
Moja skusenost z RB411 spoj bod bod na 6km richlost okolo 20mbps zapnute nstreme je na tom v bridge eoip tunel . Ked som na rb133 zapol nstreme tak cpu ukazovalo zataz 100% aj ked cez to nic netieklo .
0 x
mashinepistole2 píše:Ked som na rb133 zapol nstreme tak cpu ukazovalo zataz 100% aj ked cez to nic netieklo .
Hoši co byste proboha ještě po tom zařízení ještě chtěli :) škoda že nemá 4 minipci sloty, šli by tam udělat zbondovaný 2x dual nstreme ;)
0 x
Leeonek píše:Hoši co byste proboha ještě po tom zařízení ještě chtěli![]()
jeste by mohlo tancovat kozacka (ve volnych chvilich)

0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam