❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

PowerLine

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Polk
antispam: Ano

PowerLine

Příspěvekod Polk » 17 years ago

Ahoj. Chtěl bych pokrýt jeden tzv. činzák. Je nově rekonstruovaný má 2 patra asi o 10 - 12 bytech. Při rekonstrukci se nemyslelo na nějaký další datový rozvody.
Měl jsem představu, že bych tento objekt pokryl nějakým wodaplugem nebo něčím podobným, ale nemám s LAN po 230 V žádnou zkušenost.
Jak je na tom stabilita, propustnost, odezvy atd ... ?
Je to vůbec možné připojit třeba 6 domácností pomocí této technologie a přitom si vše odroutovat na MK ?
Poradíte mi nějaký typ ?

Díky opět za každou radu.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 17 years ago

Také by mě zajímalo jestli to má někdo reálně v provozu a jak mu to chodí? My to zkoušeli nasadit na dvou místech. Na jednom to nešlo vůbec - vzdali jsme to. Asi hodiny a přepětové ochrany zapříčinily ztrátu "signálu" a na druhém místě to jede tak na půl :)

Konkrétně to byla tato verze.
http://www.xcomputer.cz/yakumo-power-e- ... d88273.htm
a pak ještě ta rychlejší 85Mbit myslím
0 x

teo

Příspěvekod teo » 17 years ago

Tušim že to byl rok 2004 co na invexu se představovala firma co chtěla dělat na sídlištích a v příměstských částech net pře el. sítě. Sledoval to tehdy časopis computer (to sem to ještě odebíral) no a tušim že po roce to vzdali kvůli nedostatečně nevyřešitelným problémům. Aj v praze to nějaká firma zkoušela na panelácích, neúspěšně.

Hoď na chodbu AP a jedém.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 17 years ago

teo píše:Hoď na chodbu AP a jedém.

Kdyby to takhle fungovalo tak je to paráda :)
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 17 years ago

Pokud to nejde pres hodiny, tak jsem s tim nemel problem, pokud to slo pres hodiny, tak to nejelo, ale tusim zarizeni DEFIDEV by melo jit i pres hodiny, ale jisty si nejsem
0 x