❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Přístup na vzdálenou plochu z veřejné IP do privátní sítě
Přístup na vzdálenou plochu z veřejné IP do privátní sítě
Potřeboval bych poradit, jak mam na mikrotiku nastavit (NAT) tak, abych se z veřejné IP (internetu) dostal na svuj počítač (na vzdálenou plochu), který je schovaný za Mikrotikem (s jednou verejnou adresu) a mam lokalní IP. Podle toho co vím musím si přiřadit port a nastavit si to v NATu,, to jsem se pokoušel ale nepodařilo se, mohl by mi někdo prosim uvést příklad jak to udělat?! Port pro vzdalenou plochu je 3389 ,, Verejná je napr 69.69.69.69, privátní IP je 10.1.1.90.. Děkuji
0 x
normalne DST nat,dst.adress verejna toho routeru, protokol. tcp, dst. port 3389, in interface WAN
Akce - dst.nat na adresu PC port 3389 + si to povolit ve firewallu
Akce - dst.nat na adresu PC port 3389 + si to povolit ve firewallu
0 x
ještě se zeptám na program Remote administrator. používá port 4899 ale nevím jestli TCP nebo UDP nebo oba. Jak to mám ve firewallu nastavit a povolit?
0 x
.... 1 Hz, taky frekvence, ne? ....
-
- Kontaktovat uživatele:
Čmelda píše:ještě se zeptám na program Remote administrator. používá port 4899 ale nevím jestli TCP nebo UDP nebo oba. Jak to mám ve firewallu nastavit a povolit?
Wireshark,netstat,nějaký help nebo FAQ k RA.
BTW.: Logicky, kdyby používal UDP, proč by se to asi kousalo nebo načítalo při pomalé síti?
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!