❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Gemtek WL-350 miniPCI 2,4 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
douby
Kontaktovat uživatele:

Gemtek WL-350 miniPCI 2,4 GHz

Příspěvekod douby » 19 years ago

Gemtek WL-350 miniPCI 2,4 GHz - jedinečná miniPCI s chipsetem PRISM 2.5. Tato miniPCI má stejný chipset jako oblíbené karty XI-626 (a miniPCI karty XI-625). Výhody chipsetu PRISM 2.5 jsou zcela jasné:
    - vysoká stabilita a kompatibilita
    - 100% použitelnost v sítích, kde jsou AP na XI-626
    - skvělá podpora v Linuxu
    - o proti XI-625/XI-626 má WL-350 ještě větší citlivost
    - funguje s Mikrotikem, STAR-OS a dalšími systémy
    - přesná a vyzkoušená regulace výkonu

Musim zatim potvrdit výše uvedenou citaci z i4shop.net. Stabilní, bez problémů. Jen jsem se chtěl zeptat kam zapojit pigtail?? Mě se osvědčil konektor více u kraje karty(je u něj napsáno RF_AUX)

U výstupu kde je napsáno RF_MAIN jsem zaznamenal znatelně horší signál - vyzkoušeno pouze na 50m s pendrek. anténami....

Používáte někdo tuto kartu?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

douby píše:Gemtek WL-350 miniPCI 2,4 GHz - jedinečná miniPCI s chipsetem PRISM 2.5. Tato miniPCI má stejný chipset jako oblíbené karty XI-626 (a miniPCI karty XI-625). Výhody chipsetu PRISM 2.5 jsou zcela jasné:
    - vysoká stabilita a kompatibilita
    - 100% použitelnost v sítích, kde jsou AP na XI-626
    - skvělá podpora v Linuxu
    - o proti XI-625/XI-626 má WL-350 ještě větší citlivost
    - funguje s Mikrotikem, STAR-OS a dalšími systémy
    - přesná a vyzkoušená regulace výkonu

Musim zatim potvrdit výše uvedenou citaci z i4shop.net. Stabilní, bez problémů. Jen jsem se chtěl zeptat kam zapojit pigtail?? Mě se osvědčil konektor více u kraje karty(je u něj napsáno RF_AUX)

U výstupu kde je napsáno RF_MAIN jsem zaznamenal znatelně horší signál - vyzkoušeno pouze na 50m s pendrek. anténami....

Používáte někdo tuto kartu?

Mám ji v MK 2.8.28 ale testoval jsem ji jen podobně jako ty. Co si ale rozhodně netroufnu tvrdit podle tohoto "testování" že je to dobrá karta. Po půl roce v normálním provozu s "normálníma anténama" můžeš říct: ano, je to dobrá karta. Tohle co říkáš je silně neobjektivní, nic ve zlém....
0 x

douby
Kontaktovat uživatele:

jj proto jsem to tak napsal...Dnes jde do provozu - uvidíme.
0 x

Leeonek

Minulý týden jsem ji chtěl nasadit do ostrého provozu a zjistil jsem jednu věc, když nastavím wep (přesně tak jak to udělám třeba na CM9) tak se ten wep prostě nezapne, nepomůže ani restart, AP se tváří jako nešifrované. Prostě ho vylistuju čímkoli a připojím se k němu i bez wepu. Přitom s uplně stejným nastavením funguje CM9 bez problémů, tváří se šifrovaně a bez zadání wepu se nelze připojit. Verze MK je 28.2.8 ale zkoušel jem to i v 29xxx, je to stejné
0 x

douby
Kontaktovat uživatele:

ja jsem zase pri nasazeni do ostreho provozu zjistil, ze na AP se da pripojit jen z male vzdalenosti(do 50m). Pritom kdyz je tam jina karta, tak se pripoji vsichni klienti, i z vetsich vzdalenosti.

Uvidime pri pristim pokusu, uz bych to tam docela potreboval...
0 x

Ming-li

Příspěvekod Ming-li » 19 years ago

Jedna vec k tomu WEPu. My tyhle karty pouzivame na nekterych AP. Muzu potvrdit, ze napriklad Compex (strasny zgarby, uz je nechci ani videt) vidi AP jako nekryptovane a ani se nepripoji, za to Ovis se bezproblemu pripoji, staci nastavit v Advanced settings - Open system a jede to hned. Z toho bych dedukoval, ze zalezi na vyrobci zarizeni (popripade pouzitem chipu), jestli WEP rozezna korektne nebo ne... :wink:
0 x

Leeonek

Ming-li píše:Jedna vec k tomu WEPu. My tyhle karty pouzivame na nekterych AP. Muzu potvrdit, ze napriklad Compex (strasny zgarby, uz je nechci ani videt) vidi AP jako nekryptovane a ani se nepripoji, za to Ovis se bezproblemu pripoji, staci nastavit v Advanced settings - Open system a jede to hned. Z toho bych dedukoval, ze zalezi na vyrobci zarizeni (popripade pouzitem chipu), jestli WEP rozezna korektne nebo ne... :wink:

no nevím jestlis mě moc potěšil ale podle toho cos napsal je zjevné že ten wep nefunguje, volba open system na ovisu znamená prostě "open system" :-)
Myslím že s novýma compexama máš málo zkušeností, kdybys měl poslední verze (WPE54G a AG) mluvil bys uplně jinak. ;-)
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 19 years ago

U nas jsme tuto kartu s WEP proti ovisu (1120 i 5460) pouzivali asi dva mesice bez problemu. Jak nastavit ovis je nekde na tomto foru. Chova se uplne stejne jako 626ka s WEP (ovis ji naskenuje jako nesifrovanou, ale opravdu sifruje).
Akorat pozor, u GEMTEKu je v rohu karty ant-B! Narozdil od CM9, ktera ma v rohu ant-A (no a CM10 opet ant-B :), proste bordel :D).
0 x
T-T

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 19 years ago

Leeonek píše:
Ming-li píše:Jedna vec k tomu WEPu. My tyhle karty pouzivame na nekterych AP. Muzu potvrdit, ze napriklad Compex (strasny zgarby, uz je nechci ani videt) vidi AP jako nekryptovane a ani se nepripoji, za to Ovis se bezproblemu pripoji, staci nastavit v Advanced settings - Open system a jede to hned. Z toho bych dedukoval, ze zalezi na vyrobci zarizeni (popripade pouzitem chipu), jestli WEP rozezna korektne nebo ne... :wink:

no nevím jestlis mě moc potěšil ale podle toho cos napsal je zjevné že ten wep nefunguje, volba open system na ovisu znamená prostě "open system" :-)
Myslím že s novýma compexama máš málo zkušeností, kdybys měl poslední verze (WPE54G a AG) mluvil bys uplně jinak. ;-)

Ja s nima mam celkem solidni zkusenosti a musim rict, ze jako ap to neni uplne vhodny reseni...
0 x