❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Regulacia vykony na wifinach

Návody a problémy s konfigurací.
wdtsro

Regulacia vykony na wifinach

Příspěvekod wdtsro » 17 years ago

Chcem poprosit niekoho kto by mi priblizil tematiku regulacie vykony na wifi kartach a RBckach. Ja osobne pouzivam CM10ny a R52ky karty a 532ky RB.
Tiez nejaky Mikrotik na PC - chrbticove siete.

Tiez nerozumiem veciam ako napr: nastavovat v MT to ze mam napr sektorky 17dB, mezitym su Pigtaili a Koax RG ma 30m a 2ks N konektory...

Nemam dostatocne informacie, napriek tomu ze som na forach hladal ...

Stacilo by keby mi niekto dal nejaky link kde opisuju Mikrotiky a tieto moje karty .... Dakujem
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 17 years ago

wdtsro píše:Chcem poprosit niekoho kto by mi priblizil tematiku regulacie vykony na wifi kartach a RBckach. Ja osobne pouzivam CM10ny a R52ky karty a 532ky RB.
Tiez nejaky Mikrotik na PC - chrbticove siete.

Tiez nerozumiem veciam ako napr: nastavovat v MT to ze mam napr sektorky 17dB, mezitym su Pigtaili a Koax RG ma 30m a 2ks N konektory...

Nemam dostatocne informacie, napriek tomu ze som na forach hladal ...

Stacilo by keby mi niekto dal nejaky link kde opisuju Mikrotiky a tieto moje karty .... Dakujem

Toho 30m koaxu mas ke kazde antene ? Na jakem pasmu ?
0 x

wdtsro

Příspěvekod wdtsro » 17 years ago

normalne som pekvapkany ze ma nikto nepodstrcil k nejakej hrubej teorii ... kedze som ni cnenasiel aspon som cakal ze ma niekto ukamenuje aka som lama ;-) hm .. asi je tu malo ludi co vedia o regulacii vykonu na RB ?!?!?
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 17 years ago

Mna by tiez zaujimalo z tohto sudka to, ako vlastne MK reguluje vykon CM9/R52 podla tych cisielok co zadavame na zalozke TxPower.
Pretoze tie karticky maju pri inej nadviazanej rychlosti iny max. vyziareny vykon. Takze hodnoty v TxPower vyjadruju podla mna vestko mozne len nie realny vyziareny vykon v dB. Chcelo by to, ak ma niekto moznost to pomerat na nejakom tom drahom spektraku.
0 x

Blood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Blood » 17 years ago

wdtsro píše:normalne som pekvapkany ze ma nikto nepodstrcil k nejakej hrubej teorii ... kedze som ni cnenasiel aspon som cakal ze ma niekto ukamenuje aka som lama ;-) hm .. asi je tu malo ludi co vedia o regulacii vykonu na RB ?!?!?

řekl bych, že pokud tam máš 30m koaxu, tak už není co regulovat :-D
spíš se divím, že ti to ještě něco vysílá :-)
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

Hodnota v mikrotiku je doopravdy v db a funguje :) Ozkouseno a zmereno na dcom masine. Videl jsem to teda i na skoleni na CTU meraku. I regulary domain funguje dobre - das jenom zisk antenni soustavy a ono nastavi vykon a maximum v CR.
0 x