❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jak nastavit bridge
Jak nastavit bridge
Mám jeden problém. Od počátku co používám MK jedu v režimu routování. A asi budu muset nastavit bridge s VLAN. A nemám zkušenost. Mám následující situaci: Potřebuji dostat sí 192.168.3.0/24 přes dva MK, které jsou spolu momentálně propojené bezdrátovým spojem(ten je řešen D-link <->D-link, které jsou propojeny s MK přes ETH) Tento způsob nechte bez komentáře, budu to samozřejmě předělávat. Takže, MK č.1 bych připojil na ETH kartu sí 192.168.3.0/24, která vede odněkud z LINUXu. No a tuto sí bych potřeboval dostat do MK č.2 (RB532)na volný eth port. Musím podotknout, že přes tyto MK a i zmíněný spoj jede internetový provoz, a tu sí tam potřebuji "vpašovat". Děkuji za vstřícnost
0 x
tak si odpovím sám. Už jsem našel řešení, i když si nejsem jistý čistotou, ale funguje mi to. V obou MK kterých se to týká jsem vytvořil INT EoIP. Takže mám mezi nimi tunel(musí být stejné tunnel ID).Pak jsem vytvořil BRIDGE kde jsem spojil ETH1 kde mám připojenou sí 192.168.3.0/24 a nový INT EoIP který je tunelem do druhého MK. V druhém MK jsem udělal to samé, kde ETH port na kterým chci mít sí 192.168.3.0/24 je jedním INT v BRIDGI. Nezapomenout na FIREWAL a uvolnit pravidla pro tyto interfaces! Dále jsem pro jistotu nastavil pravidla v BRIDGE.
/ interface bridge filter
add chain=forward action=accept comment="" disabled=no
add chain=input action=accept comment="" disabled=no
add chain=output action=accept comment="" disabled=no
Dělal jsem to celé na dálku a bez odladění. Ale funguje to! Teda až na jednu věc. Dostal jsem sice na druhou stranu onu sí, ale služba DHCP se mi tam nedostává, což mě mrzí. Třeba to ještě doladím.
Možná mám ještě rezervy v nastavení v IP address a IP routing, ale to ještě doladím, jen nevím kdy. Kdyby mi přece jen chtěl někdo poradit ohledně té DHCP služby, která je spuštěna někde na LINUXu (192.168.3.0/24) tak budu rád.
/ interface bridge filter
add chain=forward action=accept comment="" disabled=no
add chain=input action=accept comment="" disabled=no
add chain=output action=accept comment="" disabled=no
Dělal jsem to celé na dálku a bez odladění. Ale funguje to! Teda až na jednu věc. Dostal jsem sice na druhou stranu onu sí, ale služba DHCP se mi tam nedostává, což mě mrzí. Třeba to ještě doladím.
Možná mám ještě rezervy v nastavení v IP address a IP routing, ale to ještě doladím, jen nevím kdy. Kdyby mi přece jen chtěl někdo poradit ohledně té DHCP služby, která je spuštěna někde na LINUXu (192.168.3.0/24) tak budu rád.
0 x
ro000917 píše:Mám jeden problém. Od počátku co používám MK jedu v režimu routování. A asi budu muset nastavit bridge s VLAN. A nemám zkušenost. Mám následující situaci: Potřebuji dostat sí 192.168.3.0/24 přes dva MK, které jsou spolu momentálně propojené bezdrátovým spojem(ten je řešen D-link <->D-link, které jsou propojeny s MK přes ETH) Tento způsob nechte bez komentáře, budu to samozřejmě předělávat. Takže, MK č.1 bych připojil na ETH kartu sí 192.168.3.0/24, která vede odněkud z LINUXu. No a tuto sí bych potřeboval dostat do MK č.2 (RB532)na volný eth port. Musím podotknout, že přes tyto MK a i zmíněný spoj jede internetový provoz, a tu sí tam potřebuji "vpašovat". Děkuji za vstřícnost
toto nie je mozne spravit "normalnym" sposobom, ale na to si uz prisiel, treba to rychlo prerobit kym to zacne robit somariny...
0 x