❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Je tu i sekta bastliru? Arduino?
Je tu i sekta bastliru? Arduino?
NAjde se zde mezi Váma i někdo kdo si při dlouhých zimních večerem hraje s arduinem 
0 x
S Arduinem přímo ne, spíše přímo s těmi čipy. Atmel je Atmel bez ohledu na to, jestli je na italské destičce nebo ne, však?
Ke koupení arduina jsem se nějak nedostal od doby, co mám raspberry pi.
0 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
Kolega nejspíš vidí rozdíl v tom, že to jeho "Arduino" není na italské destičce, ale na čínské, což v důsledku znamená několikaset procentní snížení ceny při naprosto stejné kvalitě. A také to, že vůbec na nějaké destičce je, protože přímé programování Atmelu sice na pohled vypadá více profi, ale k cíli člověk dospěje za mnohanásobně delší dobu s mnohanásobně vyššími náklady, které může investovat do periférií. mpcz, 28/10/2018
0 x
0 x
Já ti nějak nevím, stavět přímo tu destičku pro ten čip jsem párkrát zkusil, a funguje to dodnes. Pravda, dnes je kupuju, jen to nejsou kity jako Arduino, ale zase to přes nějakou sběrnici (jinou než USB) připojím k tomu raspberry nebo i k PC a popravdě ani neřeším, jak se "to" programuje přímo, prostě jeden režim je provoz/komunikace a druhý upgrade firmware, žádné přepojování drátků. Kouzlo arduina a podobných hraček je v tom použití, jaké popisuje kolega Peyrak.
0 x
Pro mě je třeba mnohdy jednodušší navrhnout jen vlastní shield příp. "základní desku" pod Ardiono nano. Nemusím toho tolik kreslit, nemusím toho potom tolik pájet, je výrazně menší riziko chyby a i případné poruchy je snazší opravit.
0 x
Jo, s Raspberry Pi to dělám takto, že udělám destičku k nacvaknutí na rozšiřující konektor (a pro připojení věcí jako modul RTC, který je ověřený, spolehlivý a hotový jen o málo dráž než samotný čip, tudíž pro mě nemá smysl se s tím dělat).
0 x
rsaf píše:Pro mě je třeba mnohdy jednodušší navrhnout jen vlastní shield příp. "základní desku" pod Ardiono nano. Nemusím toho tolik kreslit, nemusím toho potom tolik pájet, je výrazně menší riziko chyby a i případné poruchy je snazší opravit.
Přesně tak. A ještě bych dodal, že dělat PCB pro ty současné čipy, které mají milión nožiček už není ani zdaleka práce pro domácího kutila a to nemluvím o jejich pájení. mpcz, 28/10/2018
0 x
Jo s Arduinem dělám...
0 x
MK nebo UBNT mám rád, ale nad FTTx není :)
Zrovna dneska jsem pro kámoše zkoušel udělat časovač pro UV osvitku . . . Teď to ještě trošku zkrášlit a pak zabudovat.
- Přílohy
-
- IMG_20181028_201952.jpg (229.33 KiB) Zobrazeno 3974 x
0 x
Krásné. Jen dotaz, proč ten stejný display není po I2C? Těch drátů by tam bylo minimum. mpcz, 29/10/2018
0 x
-
K tomu displeji existuje nějaký adaptér, co že všech pinů udělá asi 4. Jen mi to s ním nefungovalo, ale to nic neznamená.
0 x
Dacesilian píše:K tomu displeji existuje nějaký adaptér, co že všech pinů udělá asi 4. Jen mi to s ním nefungovalo, ale to nic neznamená.
Nefungovalo to proto, žes použil špatný adaptér nebo špatný SW. Výrobci toho adaptéru přehodili napojení pinů k řídícímu čipu 8574 na PCB a je pravděpodobné, že ta část kódu, kterou jsi okopíroval z netu, to nezohledňuje. V současné době vím nejméně o 3. variantách toho PCB s 8574 a každý potřebuje jiný kód. mpcz, 29/10/2018
1 x
Palubní pc na motorku
https://www.youtube.com/watch?v=cHCc1uu8VWE
https://www.youtube.com/watch?v=cHCc1uu8VWE
0 x