❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Volny.cz nedostupný

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
mpcz

Volny.cz nedostupný

Příspěvekod mpcz » 7 years ago

Zdravím, nemá někdo problémy s přístupem na poštu Volny.cz? Od rána to píše cosi o vadném certifikátu, teď už se tam nejde dostat vůbec. Na hlavní stránce není o tom ani zmínka. Dík. mpcz, 25.5.2018
0 x

Robotvor
antispam: Ano

Příspěvekod Robotvor » 7 years ago

mpcz píše:Zdravím, nemá někdo problémy s přístupem na poštu Volny.cz? Od rána to píše cosi o vadném certifikátu, teď už se tam nejde dostat vůbec. Na hlavní stránce není o tom ani zmínka. Dík. mpcz, 25.5.2018

U vás už máte 25.5 ? :-D
0 x

mpcz

Ale ne, sorry, to byl úklep. K tomu Volnému není nic? mpcz, 24.5.2018
0 x

Jouda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jouda » 7 years ago

Ano, potvrzuji. Mají problémy a dokonce už to i na www.centrum.cz vyskakuje při pokusu o přihlášení do mailu
0 x

mpcz

Zdravím, tak už od podpory Volný / Centrum atd. došel potvrzovací email, že ano, problém jsme měli. Odpověď došla zhruba za1/2 dne. Že jim psalo hodně lidí, to bych pochopil. Co ale nechápu, proč nedají na tu stránku, která ještě fungovala, nějaké upozornění, řešíme problém, čekejte. Protože za tu dobu si pár klientů rozrýpalo PC, jeden dokonce i hýbal anténou. mpcz, 25.5.2018
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 7 years ago

:joy:😂😂
Vyskakovací okno tam bylo.
Jestli jsou všichni tvoji klienti jako ty, tak se ničemu nedivím :head_bandage:
1 x

mpcz

Jako že slepí? Žádné okno jsem tam za celou dobu neviděl (volny.cz) a komu jsem volal, tak taky ne. Nemáš o sobě trošku vysoké mínění? mpcz, 25.5.2018
0 x

Invia

Příspěvekod Invia » 7 years ago

Ja videl jenom okno na centrum.cz. Tam psalo, ze jsou dočasně nedostupné služby emailu na volny/centrum a ještě něco.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 7 years ago

0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

mpcz

Ano, přesně tak, okolo oběda to házelo hlášku, že je vadný certifikát a možnost napadení typu "útočník uprostřed" a že nedoporučují pokračovat. Když to ani za 5 hodin nepřestalo, na webu Volny.cz nic nebylo, začali mít někteří pochybnosti, jestli nemají něco s počítačem. Ta myšlenka pocházející z hlavy běžného uživatele mi nepřijde zas tak mimo.
Co se týká té hlášky, vyskakovací okno jsem si představolal jinak a info, že Volny.cz má problém už úplně jinak. Kromě toho, ta hláška o certifikátu nebo chybějící emaily tam byly jen někdy, většinou to zatuhlo a nebylo nic. Vypadá to tak, že projev na Centrum a Volny.cz byl poněkud odlišný. Příště budeme raději volat kolegu Pintero. Předem děkuji. mpcz, 25.5.2018
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 7 years ago

mpcz: Nedá mi na tohle nereagovat. Dle mého tady Pintero myslel, jestli jsou Tvoji klienti jako ty, ve smyslu že všechno do až do absurdních detailů řeší, musí hned pitvat každý i banální nesmysl, a na závěr naprosto nechápou kam míří jednoduché narážky na ně :)
Neber to prosím že Tě chci napadat, každý jsme nějaký, jen jsem Ti to chtěl jednoduše vysvětlit ;)
0 x

mpcz

Myslím, že chápou a to hlavně dvě věci:
postup volného.cz, který nijak kloudně neupozornil půl dne tisíce lidí, že má globální výpadek (dovolat se tam nedá - to je dnes móda) NENÍ rozhodně absurdní detail. Mnoha lidem to způsobilo velké problémy. Přitom tu hlášku by tam mohli mít i nachystanou, jak píše kolega, není to totiž v poslední době jediný velký výpadek. Bylo by asi vhodné to "pitvat", protože praxe říká - klid po pěšině - příště se na to taky vykašleme. To je nosná myšlenka a prosím, držme se jí. Koneckonců, jak prospěl jeho příspěvek k řešení problému? Nijak.
To vysvětlení, jak to kdo myslí, nech prosím na mě. mpcz, 27.5.2018
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 7 years ago

mpcz píše:Myslím, že chápou a to hlavně dvě věci:
postup volného.cz, který nijak kloudně neupozornil půl dne tisíce lidí, že má globální výpadek (dovolat se tam nedá - to je dnes móda) NENÍ rozhodně absurdní detail. Mnoha lidem to způsobilo velké problémy. Přitom tu hlášku by tam mohli mít i nachystanou, jak píše kolega, není to totiž v poslední době jediný velký výpadek. Bylo by asi vhodné to "pitvat", protože praxe říká - klid po pěšině - příště se na to taky vykašleme. To je nosná myšlenka a prosím, držme se jí. Koneckonců, jak prospěl jeho příspěvek k řešení problému? Nijak.
To vysvětlení, jak to kdo myslí, nech prosím na mě. mpcz, 27.5.2018

Zkus vic premyslet ...
Co kdyz jim odesel balancer a nasledne se pretezoval server, kam to bylo presmerovano? Ty nevis jak to tam maji udelane, s cim konkretne meli za potize, ale pises, co maj udelat ...

Uvedom si, ze oni se pohybuji v uplne jinem vytizeni. To co jim zvlada, by pro tebe znamenal DDoS utok ...
1 x

mpcz

Aha, tak ať to nemusíš číst pozpátku: výpadek už je několikátý, nikdy žádná hláška. Hlavní stránka Volného.cz fungovala. Tam stačilo místo důležité zprávy, že "puntíky jsou trendy", dát hlášku "Sorry, máme problém". To bych zvládl i já. Ale nebyla tam. Nikdy. Na Centrum.cz údajně ano.
Taky stojí za pozornost, kolik lidí spíše hledá důvody, proč to nejde nebo jak to vysvětlit, místo toho, jak to řešit, třeba už příště, když už se něco nepovedlo teď. A to i tehdy, když to vysvětlení z mého pohledu silně pokulhává. A přemýšlet by měli oni, moje stránky to nejsou, že. mpcz, 27.5.2018
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 7 years ago

Nejlepší by bylo, kdyby lidé dostali rozum a email by na volném, centru, tiscali a podobných dožívajících portálech vůbec neměli....
Je pravda, že ti mí zákazníci, kteří mají nastavenou domovskou stránku centrum, tak občas volají že mají problém s internetem, a při tom nejede jen centrum, nebo nabíhá velmi pomalu.
Proto říkám - pryč od takových pseudo portálů.....
0 x