❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Bandwitch test vs. realné hodnoty u zákazníka

Návody a problémy s konfigurací.
Robotvor
antispam: Ano

Bandwitch test vs. realné hodnoty u zákazníka

Příspěvekod Robotvor » 7 years ago

Už delší dobu bojujeme se zajímavým úkazem a to že když pustím na zákazníkovo SXT, LHG BW test ukazuje mě to hodnoty viz. screen. U zákazníka ale rálně na speedtestu měřím méně než 50% hodnoty BW testu. Flow control nemá žádný efekt ať je vypnutý nebo zapnutý.

Docela mě to nadzvedává ze židle a už nevím co stím.

V tomto případě je jako AP SXT 5HPnD-SAr2 napájené pomocí Hex POE Routerboardu a klient SXT Lite5. BW test viz screen je na zákazníka, který je od AP cca 30m.

Když se napojím na AP do toho POE RB měřím rychlost přes 100M

Bandwitch test.jpg
Bandwitch test.jpg (83.3 KiB) Zobrazeno 1885 x
0 x

FairyTale

Příspěvekod FairyTale » 7 years ago

Je potřeba měrit TCP 1 connect a ne proti jeho AP ale protí Vaší hlavní GW - to je pak výsledné co naměříte na speedtestu. Pokud tam máte 2-3 5GHz za sebou tak sice každá pětka dá 100Mbit ale na konci naměříte 40Mbit protože se degraduje 1 TCP spojení.
0 x

Robotvor

FairyTale píše:Je potřeba měrit TCP 1 connect a ne proti jeho AP ale protí Vaší hlavní GW - to je pak výsledné co naměříte na speedtestu. Pokud tam máte 2-3 5GHz za sebou tak sice každá pětka dá 100Mbit ale na konci naměříte 40Mbit protože se degraduje 1 TCP spojení.

Dělá to i tam kde je AP živené 10G 1S10 nebo na optice. Tady je jen jeden 5G spoj a pak 10G a optika.
0 x

Grul

Příspěvekod Grul » 7 years ago

přechod gbit na 100mbit, pokud je hex jako switch a neroutuje, to je můj tip

..tím jako myslím pokud je nějaký interface linkovaný gbitem a další jen 100kou
0 x

Robotvor

Grul píše:přechod gbit na 100mbit, pokud je hex jako switch a neroutuje, to je můj tip

..tím jako myslím pokud je nějaký interface linkovaný gbitem a další jen 100kou

To ápéčkové SXT má Gbit ethernet.
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 7 years ago

A ten miracle ma link v 1gb i to sxt vysilaci? A flw cntrl on?
0 x