❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Wifi rychlost RBcAP2nD
Wifi rychlost RBcAP2nD
Zdravím, když otestuji rychlost na pripojeném telefonu jede vždy přesne na 20Mbps připojka jede na 30Mbps ,, když zapojím vedle TP link tak není problém kopírovat rychlost připojky,takže telefon to zvládá, děkuji za nápad co s tím
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
To tak někdy Mikrotik dělá... nikdo ze zdejších ti to sice nebude věřit, ale stává se to. Prostě někdy nejde Nko, ale wifina jede jen v Gčku a tam končíš na maximálně 21Mb/s.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem doma asi 3 Mikrotiky (951G, 962, hAP lite) a ani jeden nikdy nepřenesl víc jak těch cca 20Mb. Vyměnil jsem za Netise, TPLinka... a hned nebyl problém dát 50Mb. Ať jsem zkoušel co jsem chtěl, tak jsem nepřinutil MKčo ke spolupráci. Dělalo to jak na notebookách (Dell), tak na telefonech (Xiaomi) i na tabletu (Yoga 3).
Naposledy upravil(a) Petr Bačina dne 25 Dec 2017 23:19, celkem upraveno 1 x.
0 x
Petr Bačina píše:Měl jsem doma asi 3 Mikrotiky (951G, hEX, hAP lite) a ani jeden nikdy nepřenesl víc jak těch cca 20Mb. Vyměnil jsem za Netise, TPLinka... a hned nebyl problém dát 50Mb. Ať jsem zkoušel co jsem chtěl, tak jsem nepřinutil MKčo ke spolupráci. Dělalo to jak na notebookách (Dell), tak na telefonech (Xiaomi) i na tabletu (Yoga 3).
Mam 941 a prenese 75mbit/s v nastaveni wifi casti na 20/40ce.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to je v pohodě, ale prostě jsou místa a bůhví co ještě, kdy mikrotik na 2,4 nepustí Nko a drží je jen Gčka
0 x
a je nějakej problém se podívat přes winbox na kolik je ten telefon spojený? Je správně nastavený šifrování?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Problém přes winbox to neni. Az budu u pc tak na to mrknu, ale jsem zatim dosti sklaman, protoze když jsem pouštěl přímo videa přes domaci sít do tv tak se to nesekalo, pokud to jelo na tplinku . Jake šifrování bych měl použít, notebok ten vytahne rychlost na max
0 x
Mirek DV píše:Problém přes winbox to neni. Az budu u pc tak na to mrknu, ale jsem zatim dosti sklaman, protoze když jsem pouštěl přímo videa přes domaci sít do tv tak se to nesekalo, pokud to jelo na tplinku . Jake šifrování bych měl použít, notebok ten vytahne rychlost na max
pouze AES.
0 x
Tak přidám svoji trošku do mlýna. RB951G, notebook spojený na linkovou rychlost 144 Mbps v obou směrech, vytáhne aj 75 Mbps po Wi-Fi... ale nesmí být zároveň připojen telefon, který má jenom jeden chain, pak rychlost padá na těch 21 Mbps, co zvládne i starý RB133 s R52 v 802.11g.
0 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
Myghael píše:Tak přidám svoji trošku do mlýna. RB951G, notebook spojený na linkovou rychlost 144 Mbps v obou směrech, vytáhne aj 75 Mbps po Wi-Fi... ale nesmí být zároveň připojen telefon, který má jenom jeden chain, pak rychlost padá na těch 21 Mbps, co zvládne i starý RB133 s R52 v 802.11g.
Ale vzdyt to je normalni, uplne stejne jako pripojovat na sektor mix (single, A, N, Mimo2x2) klientu v 5G
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Nebavím se o kombinaci a/g a n klienta, notebook i telefon jsou v n. I ten stupidní TP-Link (který už taky není, co býval) s tím nemá problém, a telefon si v klidu jede svých 72 Mbps a notebook 144.4 Mbps. Totéž UBNT NanoStation M2 nastavený jako AP s vypnutým airmaxem. Ale ne tak u Lotyšů, MikroTik to pro jistotu oběma shodí na g, i když linková rychlost je správně. Tam se holt musí použít hAP ac (nebo něco podobného) a notebook připojit na 5G.
0 x
Si vis pacem, para bellum.
to se mi moc nezdá. Jediný co mi tu od každýho chybí je verze MK a výpis konfigurace.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
tady jsem něco vytvořil, výpis konfigurace nevím jak udělat.. jsou připojeny dva totožné telefony. (samsung S4mini)
- Přílohy
-
- wifi MK.jpg2.jpg (65.13 KiB) Zobrazeno 3807 x
-
- wifi MK.jpg (140.59 KiB) Zobrazeno 3812 x
0 x