❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Teslovka

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Ice_Mann

Teslovka

Příspěvekod Ice_Mann » 7 years ago

Ahoj
máte někdo Teslu? Jak jste spokojeni? Co kvalita dílenského zpracování, poruchovost, cena pojistky atd? Zvažuji koupi, tak slídím po informacích kde se dá :-)

Předem díky
0 x

forkman
antispam: Ano

Příspěvekod forkman » 7 years ago

Když jsme byli na akci od Discompu, tak ji tam měli jako "služební", jestli od nich nakupuješ, asi by se podělili o zkušenosti :-)
0 x

KyberNet

Příspěvekod KyberNet » 7 years ago

hybrid.cz

Ptej se Nicku Michelin nebo Radovan. Ty je maji. A nejsou to zadny sileni tesla fan ktery by ti nerekli zapory.
0 x

rsaf

Příspěvekod rsaf » 7 years ago

Viděl jsem jich několik, některé i dost rozebrané... Většinou dovozy bouraček z USA kde se řešily opravy a úpravy jako výměna světel, nabíječek...
Co se dílenského zpracování týče - je to prostě americké auto a úrovně aut německých to nedosahuje ani náhodou (ne tak přesné slícování dílů, občas někde něco může povrzávat což se u tichého elektromobilu projeví mnohem víc...)
Spolehlivost je slušná, občas se objeví nějaké výrobní vady (prvním verzím se např. upalovaly kontakty u stykačů baterie) ale to se asi stane každé automobilce. Není tam zdaleka tolik mechanických dílů jako ve spalovacím motoru, což také ke spolehlivosti přispívá. Není na tom co servisovat (olej...) - v podstatě stačí dolívat vodu do ostřikovačů a přezouvat gumy ;-)
Trošku horší je to se servisem - v CZ pokud vím není, takže je nutné jezdit o Německa nebo Rakouska což asi sežere dost času.
Pokles kapacity baterie během provozu není nijak znatelný (rozhodně ne jako u mobilu kde po 2 letech je baterka na polovině a po 3 letech zralá do koše...), je ovšem dobré se k té baterii chovat alespoň trošku slušně (zbytečně nenabíjet až do 100% a nevzjíždět až do 0 jen proto, že jsem líný to po příjezdu večer dát nabíjet...).

Na pojistku se nejlépe ptejte svého pojišťováka. Je to ale drahé výkonné auto, čemuž bude odpovídat i cena pojistky.

Občas se něco změní (a ne vždy k lepšímu) po aktualizaci software. Změní se třeba chování rekuperace (takže auto najednou nebrzdí motorem v situacích, kdy dříve brzdilo, což je dost nepříjemné) nebo se změní chování autopilota (takže např. na horizontu auto jakoby trošku najíždí do protisměru, přičemž dříve se drželo jako klíště krajní čáry...), prostě nějaké chybky to má. Chybky, které by se BMW ve stejné cenové relaci nejspíše neodpouštěly. Pro Teslu musí být majitel alespoň trošku nadšenec...
0 x

kdavid

Příspěvekod kdavid » 7 years ago

Treba to vyzkouset. Pak to porovnaj s nemcem v rovnake cenove skupine. Pak zistis rozdil. Za tu cenu bych bral E43 amg :D
0 x
David Kratochvil

David2006

Příspěvekod David2006 » 7 years ago

Tesla je v dost ohledech unikát, takže nemá moc srovnání. Pokud neberete to že auta mají většinou 4 kola. Za mě Tesla asi ano, ale jen Model 3 až pokud bude. Zpracování se bude lišit i generačně a to k lepšímu. Servis v Rakousku mám cca 100km vesměs po dálnici co otevřeli těch dalších 25km, tedy časově mnohem líp jak do Prahy po D1. Snad někdy v budoucnu pobočka bude i v Praze (až narostou trošku objednávky/prodeje Model 3 ). K penězům za věci kolem bych řekl jediné - zavřít oči a narvat to do nákladů, nic jiného v dané ceně hitech není a dlouho nebude.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

no tak to sis teda moc o tesle nic nezjišťoval. Je to přesně jak píše rsaf. Ono se stačí podívat na kdejaká videa a podívat se pořádně jak je to dost vodfláknutý. Nečumět na to jak nadšenec ale koukat pořádně. A pokud vim tak model 3 je na tom úplně nejhůř. Podívej se na první odkaz od honzama. Tam jsou obrázky a je to tam vidět. Za ty prachy je to hrozný. To už bych si radši koupil za ty prachy nissana gt-r :-D
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

David2006

V pohodě Hapi, zpracování není takové jaké by mělo v té cenové kategorii být. Ale prostě u mě subjektivně převládají jiné klady které tohle vše strčí do kapsy. A proto mít zbytné peníze tak zavřu oči a rvu to do nákladů ať už za S nebo X :) . Z ISP řad v Teslách a nabíječkách jede rps.cz.
Naposledy upravil(a) David2006 dne 13 Dec 2017 20:36, celkem upraveno 1 x.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

Jo RPSnet dělá dost do elektriky. Ale už to není ISP, myslím že vše kolem netu prodali...
0 x

David2006

Pochybuju že by těch 140000 tam někomu prodal. Navíc dědiny v kopcích a největší vývar se slabou konkurencí co tě netlačí (antény z pravěku a 5Mbit za 400), než přišlo neomezené LTE tak se tím Tesly a další hobby stroje zaplatili 10x. Každopádně díky tomu investoval i do nabíječek a má i Nisana elektrickou dodávku.
0 x

honzam

Jo, ale ISP to už není. Koukni na jejich stránky.

Jinak ještě ohledně Tesly. Mě by u auta za 2mega docela vadilo že nelícují lišty na dveřích, nesklápí se zrcátka, větrák hučí, sklo má vadné linky a každý měsíc musím do servisu.
Kdyby to auto nebylo odfláknutý tak je to super povoz
http://www.autoforum.cz/zajimavosti/maj ... vota-s-ni/
0 x

David2006

Jaký stránky? rps.cz je pořád stejná osoba.

Mě by to nevadilo s těma plechama, pokud to nebude hlučet. Nakonec si každý koupíme na co máme a co se nám líbí jako celek.
0 x

honzam

David2006 píše:Jaký stránky? rps.cz je pořád stejná osoba.

Myslel jsem rpsnet http://www.rpsnet.cz/ Dle jejich webu už nejsou ISP. Ale pak jsem objevil ještě rps.cz a tam net zase nabízejí. Asi tedy stejná firma?
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 7 years ago

ak mate prachy na vyhadzovanie nech sa páči...

Inak je to skôr na ukazanie sa...ako nejake realne benefity.
0 x