❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Neprůchodné datové spojení

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
lyra
Kontaktovat uživatele:

Neprůchodné datové spojení

Příspěvekod lyra » 8 years ago

Asi bych to měl napsat jinak,ale snad nebude tak zle z toho.

Na jednom místě naší sítě máme uživatele který je vzdalen od vysílače v pásmu 2,4 Ghz cca 60 m.( Panelak 5 p uživatel v přízemí) Uživatel chce nejnižší rychlost a signal byl dostatečný, není to vysoko,tak jsem řekl zkusíme na 2,4Ghz a uvidíme.

Přiděláno na okno a přijímač- nanostation2 nastaven v pokoji na zemi kde už byl s vysílačem spojen a fungoval. Jenže po 10 sek na místě u okna přijímač se odpojil od vysílače , a navíc nebylo se možné do něj připojit po kabelu na žadné IP , sitovy kabel hlasil odpojen , Vyměníli jsme vše tedy UBNT 2, UTP kabel za stíněný, napájecí zdroj a nijak jsme si nepomohli.
Vzhledem k tomu že v tomto nízké místě nemám k dispozici jinou frekvenci nemohl jsem zkusit nic jineho,ale už jste se s tím někdo setkal ?
Napadá mě že to bude rušit nějaky bezdratovy teploměr či nějaka jiny krám,ale aby to uplně tu nanostation rozhodilo, že to nepůjde ani po kabelu, to jsem nečekal .
Když antenu s kabelem nechame v bytě tak vše fuguje včetně internetu,ale venku ne.
Nezkusil jsem nechat venku jen samotnou antenu a koaxem to napojit na Bullet, to by možná pomohlo,ale jen možná :- (
0 x

rsaf

Příspěvekod rsaf » 8 years ago

... nebylo se možné do něj připojit po kabelu na žadné IP , sitovy kabel hlasil odpojen... To je rušením?
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 8 years ago

nanostation 2 míval problém s 24V napájením, chtělo to 15 nebo 18V, s 24 se to chovalo jak popisuješ, ale bylo to kus od kusu jiné
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rsaf » 3 hours ago... nebylo se možné do něj připojit po kabelu na žadné IP , sitovy kabel hlasil odpojen... To je rušením?

Pokud ta nano se da mimo signal( uplně mimo signal wifi napřiklad za topení tak spojení po kabelu do nano jde,) Jakmile se da ven za oknotak za par sec. spojeni po kabelu nejde a v nano sviti jen kontrolka power

Peyrak » 2 hours ago
nanostation 2 míval problém s 24V napájením, chtělo to 15 nebo 18V, s 24 se to chovalo jak popisuješ, ale bylo to kus od kusu jiné

Ten problem se ukázal pouze když byla ta NANO venku - v bytě ne.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 8 years ago

a jakej jsi tam měl zdroj? ono se to s 24V zdrojem chovalo hodně nevyzpytatelně, jednou jsem tak přípojku nainstaloval, vyzkoušel, oživil jsem funglovej noťas, paní jsem to naučil a ještě hoďku si užívala netu než volala, že to nejde, a to jsem se zapotil, než jsem na to přišel
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Napájení 15 i 24 V beze změny Nano station Loco 2 - nefukční

Takže dnes jsme pokračovali a zkusili jsme tu variantu co mě napadla až pak..Venkovní antena, VF kabel do bytu a v bytě přijímač za oknem.

A hle funguje to... A ted stačí ten přijímač -tentokrat UBNT Bullet dat na parapet s otevřenym oknem a bullet zkolabude odpoji se wifi i LAN .

Takže vysledek se podařil funguje to,ale docela neuvěření.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 8 years ago

Analogová kamera, či dětská chůvička v blízkosti. To dokáže zabít wifi v okruhu padesáti metrů ani člověk nemrkne. Zaseknutí zařízení mám i vyzkoušené, ale tenkrát šlo o kartu v notebooku. Šli jsme s kolegou, já noťas, on anténu na rameni. Dobré, dobré ... a během několika kroků konec. Nakonec jsme objevili bezdrátovou kameru co hlídala ruletu v hospodě.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

lyra
Kontaktovat uživatele:

No i u nás začínáme mít problémy s tím že se ruší domácí wifiny mezi sousedama. Zrovna v pátek u nas argumentovat člověk že mu to nechodí víc jak 1,5 Mbit po wifi - Nojo,ale po kabelu to jde 16 Mbit - Ale hejbam s kanaly sem tam a žadné výrazné zlepšení.Přitom to jsou rodinne domy,ale na malem pozemku a je jich dost a každy s wifinou že
0 x