❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mean well SCP-50 vs AD-55

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
ssnakess

Mean well SCP-50 vs AD-55

Příspěvekod ssnakess » 8 years ago

Dobrý den,

chci se zeptat na rozdíl mezi těmito zdroji? Oboje má fce UPS, na 13,8V, výkonově jsou stejné, jediný co je jiné je v hladinách? Má AD-55 nějakou zásadní výhodu oproti SCP-50, když se jedná o zálohování?

Děkuji za info.
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 8 years ago

Před měsícem jsem si koupil 75W variantu k sobě domů na krmení chytrý domácnosti + krmení AP na střeše a je k tomu připojená 7,2Ah gelovka. Funguje to v pohodě, nijak se to nehřeje a očividně v tom není relé na přepínání síť/aku. Po vytažení zdroje z el. zásuvky jede rovnou z baterky a nic necvaká, takže předpokládám že to maj řešený nějak elektronicky a tím pádem se nemůže stávat, že při přepnutí relé se něco zasekne či nějak jinak přidrbne. Pro někoho může bejt mínus to, že to má napevno napájený dráty s fastonama pro připojení baterky.
0 x

ssnakess

kure05 píše:Před měsícem jsem si koupil 75W variantu k sobě domů na krmení chytrý domácnosti + krmení AP na střeše a je k tomu připojená 7,2Ah gelovka. Funguje to v pohodě, nijak se to nehřeje a očividně v tom není relé na přepínání síť/aku. Po vytažení zdroje z el. zásuvky jede rovnou z baterky a nic necvaká, takže předpokládám že to maj řešený nějak elektronicky a tím pádem se nemůže stávat, že při přepnutí relé se něco zasekne či nějak jinak přidrbne. Pro někoho může bejt mínus to, že to má napevno napájený dráty s fastonama pro připojení baterky.

No podle schématu je baterka u SCP připojena přímo na výstupu a u AD je to přes nabíječ. A kde je u SCP výstupní napětí? U blok. schématu jsem jednoznačně nepochopil zda je na těch třech pinách nebo na těch 2 co je na desce na šroub.
0 x

kure05

Já výstup odebírám pod šroubovacíma svorkama, ale myslím si, že to stejný je i na tom 3 pin konektoru.
0 x

sacnok

Příspěvekod sacnok » 8 years ago

Rozdíl mezi zdroji je v tom, že SCP-50 má baterku připojenou přímo na výstup 12(24)V a neustále ji nabíjí. AD-55 má baterku připojenou přes obvod, který mimo jiné řídí nabíjení baterie, takže když je baterka nabita, tak ji odpojí.

Je to vidět na blokovém schématu:

http://www.czech-meanwell.cz/fotky10575 ... 5-spec.pdf

http://www.czech-meanwell.cz/fotky10575 ... 0-spec.pdf

My používáme AD-55 právě proto, že hlídá tu baterku, kromě jednoho kusu, který nám shořel při bouřce, jsme s tím niky neměli problém.
0 x

ssnakess

Děkuju všem za odpověď.-
0 x

Tulamor

Příspěvekod Tulamor » 8 years ago

:D A kdyby byl zájem mám i jednu AD-55 co se mi tady válí už nevyužitá
0 x

kure05

To já tu mám zas volnej zdroj PSC-60A-C 8) Jen tak kdyby náhodou byl zájem . . .
0 x