❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

wireless chain

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
philirom

wireless chain

Příspěvekod philirom » 8 years ago

Zdravím, mám dotaz. Mám PtP spoj na mikrotiku (911G-5hpacd), na straně AP je na chain 1 horizontální pol. a na chain 0 vertikalní pol. musí být i na straně klienta chain 1 horizontální pol. a na chain 0 vertikalní pol. nebo může být klidně přehozeno? Děkuji, Roman.
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 8 years ago

Je to fuk, kdysi jsem to zkousel a neni tam rozdil :D
0 x

K3NY

Příspěvekod K3NY » 8 years ago

no az se das do zapojovani tak to delej hlavne porad stejne, jinak se z toho pak zblaznis
0 x

philirom

Příspěvekod philirom » 8 years ago

K3NY píše:no az se das do zapojovani tak to delej hlavne porad stejne, jinak se z toho pak zblaznis

no mám pocit že se z toho zblázním už teď :-D , nasadil jsem spoj a nedaří se vyladit, původně jsme myslel, že je to chainama ale nic, pak jsem si všiml, že i v jiném vlákně se řeší rychlost na 1 spojení...
0 x

K3NY

Příspěvekod K3NY » 8 years ago

obecne plati ch0->H ch1->V (mikrotik v tom ale dela bordel protoze na hotovych jednotkach typu sxt, dish, .... atd. to obcas prehodi), pokud ti drhne rychlost v TCP na jednom vlakne tak bud ti tam roste moc rychle odezva a proto to TCP nevytahne, nebo ten spoj trousi data a tak musi casto preposilat data znovu a znovu, zkus prepinat mezi NStream NV2 a 802.11 kde se to chyti
0 x