❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ZJIŠTĚNÍ UMÍSTĚNÍ V SÍTI NEZNÁMÉHO ZAŘÍZENÍ S IP NAČERNO

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
teo

ZJIŠTĚNÍ UMÍSTĚNÍ V SÍTI NEZNÁMÉHO ZAŘÍZENÍ S IP NAČERNO

Příspěvekod teo » 18 years ago

Mám v síti dvě neznámé IP, jsou to nějaké APčka dle přihlašovací výzvy k zadání uživatele a hesla. Nicméně jsou to neznámé AP a netuším kde jsou připojené, lze pomocí MK zjistit alespoň přes které MAC adresy v síti prochází?

PS: O bezpečnosti jako je Access Control mi tu nemluvte, vypadá jako by to bylo pichlé někde na kabelu jelikož všude jsou autorizované "známé" client-AP.

Díky za tipy
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 18 years ago

teo píše:Mám v síti dvě neznámé IP, jsou to nějaké APčka dle přihlašovací výzvy k zadání uživatele a hesla. Nicméně jsou to neznámé AP a netuším kde jsou připojené, lze pomocí MK zjistit alespoň přes které MAC adresy v síti prochází?

PS: O bezpečnosti jako je Access Control mi tu nemluvte, vypadá jako by to bylo pichlé někde na kabelu jelikož všude jsou autorizované "známé" client-AP.

Díky za tipy

Na kazdom MK si pozri napr. cez winbox polozku IP>ARP.
0 x