❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

/ip cloud

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
jirio

/ip cloud

Příspěvekod jirio » 8 years ago

Od verze 6.14 pry existuje ddns, nastaveni probiha pres /ip cloud.
Ja ho v menu na X86 s defaultnimi balicky nevidim.
Prosim poradite ktery package musim priinstalovat abych povolil funkce IP->Cloud?

Diky
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 8 years ago

Většinou přidávám extra jen UPS balíček. A cloud tam všude vidím ... takže bude součástí základu. Ale u starších verzí (např. 6.18) není ještě ve winboxu. Jen v CLI.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

jirio

Příspěvekod jirio » 8 years ago

Tak nakonec jsem nasel, ze /ip cloud neni v x86. Na ostatnich zarizenich ho take vidim.

http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php ... =2#p430762
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 8 years ago

Tak to by mě tedy nenapadlo ... zvlášť když je to systém pro routery, tedy je slušný předpoklad existence síťové karty. A pokud mám síťovou kartu, tak mám celosvětově jedinečné číslo (šance na shodu s jiným strojem je naprosto mizivá). Případně pokud mám IPv6, tak mám též jednoznačné číslo ... DUID. No a jako poslední krok - vygenerovat 128 bitové číslo, které je s pravděpodobností 2^128 celosvětově jedinečné také není až takový problém.
Někdy se prostě mikrotiku divím.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.